וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אמדוקס קוטפת את פירות רכישת אקזקט: מכרה מערכות איסוף נתוני קול ותוכן לפרטנר ול-Neuf טלקום הצרפתית

שירלי יום-טוב

25.1.2005 / 13:29

אמדוקס טוענת כי "פתרון האקזקט יאפשר לפרטנר השקה מהירה של שירותים ומבצעים שונים ללקוחות מבלי לדאוג לענייני חיוב הלקוחות"; מניית אמדוקס זינקה בכ-60% מאוגוסט



חברת אמדוקס , ספקית מוצרי בילינג ו-CRM לניהול לקוחות אינטגרטיווי, הודיעה היום על מכירה של מערכות לאיסוף נתוני קול לשתי מפעילות תקשורת - פרטנר הישראלית ו-Neuf Telecom הצרפתית. השתיים יישמו את הפתרונות של חברת אקזקט אותה רכשה אמדוקס לפני שנה תמורת כ-30 מיליון דולר, ובכך מכתירה אמדוקס את המיזוג כהצלחה.



המערכות לאיסוף נתוני קול (Voice mediation) של אקזקט הם פתרונות המשמשים כחולייה מקשרת בין רשתות הקול האלחוטיות ורשתות נתונים של ספקיות התקשורת, לבין מערכות הבילינג וה-CRM של אמדוקס. המערכות מתרגמות את השימוש שמבצע הלקוח ברשת התקשורת להכנסות מדוייקות ובנות גבייה מבלי להתחשב בסוג השירות (קול או תוכן) או במסלול התשלומים (משולם מראש או לאחר קבלת החשבון).



לדברי אמדוקס, הפתרונות מאפשרים למפעילות תקשורת להשיק שירותים חדשים במהירות ולהציע מסלולי תשלומים רבים, כחלק מהמורכבות הגבוהה המאפיינת כיום את רשתות התקשורת והשירותים המגוונים המוצעים ללקוחות.



פרטנר, המפעילה את רשת Orange בישראל, נמצאת בימים אלה בשלבי השקת שירותי קול ותוכן של הדור השלישי. לדברי אמדוקס "פתרון האקזקט יאפשר לפרטנר השקה מהירה של שירותים ומבצעים שונים ללקוחות מבלי לדאוג לענייני חיוב הלקוחות".



גם Neuf Telecom הצרפתית היא ספקית מובילה של שירותי תקשורת סלולרית ופתרון האקזקט ישמש לאיחוד מערכות איסוף נתוני הקול והתוכן על גבי פלטפורמה אחת.



מייקל מת'יוס, מנהל שיווק ראשי באמדוקס, אמר בהקשר זה כי "כתוצאה מרכישת אקזקט בשנה שעברה, אמדוקס יכולה כיום לתמוך במחזור חיים שלם של לקוח עם פתרונות איסוף נתוני רשת, בילינג ו-CRM ולאפשר לספקי שירותי תקשורת לנהל את לקוחותיהם באופן אינטגרטיווי מלא. הדברים הללו תואמים את האסטרטגיה של אמדוקס לפיה החברה שואפת לספק לחברות טלקום פתרונות לטיפול בלקוח מקצה לקצה, תחת השם המבטיח - Integrated Customer Management.



לפי התוצאות הרבעוניות שפירסמה אמדוקס בשבוע שעבר, אסטרטגיה זו מוכיחה את עצמה. אמדוקס סיכמה רבעון חיובי בו היא עקפה את תחזיות האנליסטים עם הכנסות שיא של 470 מיליון דולר ורווח נקי של כ-69 מיליון דולר (32 סנט למניה). ברבעון הבא צופה החברה את המשך הצמיחה להכנסות של 488 מיליון דולר ורווח נקי של 33-34 סנט למניה.



מניית אמדוקס אמנם רשמה ירידה קלה אמש אך מחירה הנוכחי - 29 דולר - גבוה בכמעט 60% ממחיר שפל של שנה אליו נפלה המניה באוגוסט האחרון. שווי השוק של החברה, הנסחרת בבורסת ניו יורק, מסתכם ב-5.8 מיליארד דולר.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully