וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הערכה: רוב הישראלים ימשיכו לרכוש תרופות ללא מרשם בקופות החולים, בפארמים ובבתי המרקחת

סיון קלינגבייל

27.1.2005 / 9:48

לקראת פתיחת שוק התרופות ללא מרשם לתחרות במאי, צופים בגיאוקרטוגרפיה כי פוטנציאל המכירות של כל נקודת מכירה לא יהיה גדול; גם אפקטיוויות הפרסום מוטלת בספק





רשת סופר-פארם, שכ-33% ממכירותיה הוא מתחום בית המרקחת, נערכה כבר ב-2003 לשינוי בשוק התרופות ללא מרשם. בספטמבר 2003 השיקה החברה תרופות ללא מרשם במותג פרטי, לייף. כשנה וארבעה חודשים לאחר ההשקה, תופס לייף 21% מקטגורית התרופות ללא מרשם לצינון ושפעת שנמכרות בסופר-פארם; 13% מהתרופות ללא מרשם לטיפול בצרבת; 8% מהתרופות לטיפול בכאב ראש ו-5% מהתרופות להורדת חום לילדים, כך עולה מנתונים שנמסרו מסופר-פארם.



התרופות ללא מרשם במותג לייף נמכרים במחירים הנמוכים בכ-15% מהמתחרים. כאשר השיקה סופר-פארם את התרופות היא הציבה לעצמה יעד של כ-15% מהמכירות בתחום משככי כאבים ותרופות לטיפול בצינון בסניפיה. בסופר-פארם אמרו אז כי שוק התרופות ללא מרשם בישראל מסתכם ב-630 מיליון שקל בשנה, ונתחה של סופר-פארם ממנו הוא 23%. שוק המוצרים לשיכוך כאבים נאמד ב-85 מיליון שקל, לפי נתוני החברה. כאשר 29% מהתרופות משככות הכאבים נמכרות בסניפי הסופר-פארם, לעומת 19% בקופות החולים, 48% בבתי המרקחת הפרטיים ו-4% בניו-פארם. את המותג הפרטי של סופר-פארם מייצרת חברת דקסון. מנתוני IMS הבודקת את מכירת התרופות בשוק הישראלי, עולה כי ב-2004 ירד נתח השוק של דקסון בתחום התרופות ללא מרשם הן ברמה הכמותית (מ-4.8% ב-2003 ל-4.6% ב-2004) והן ברמה הכספית (מ-5.6% ב-2003 ל-5.2% ב-2004).



סיון קלינגבייל

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully