וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הנהלת טאואר כופה על העובדים יום חופש נוסף

עידו אלון

27.1.2005 / 11:55

מחמיר המצב בטאואר: מפעלי השבבים יעבדו 4 ימים בשבוע. כרמל ורניה עשוי לפרוש מהניהול השוטף ולהישאר רק יו"ר

המשבר ביצרנית השבבים טאואר מעמיק. ל-TheMarker נודע, כי החברה ממגדל העמק יזמה "הדממה" של יום בשבוע לשני מפעלי השבבים שבבעלותה. כלומר, טאואר כופה על עובדיה יום חופש נוסף בשבוע, נוסף על שישי ושבת.

השוק הגרוע והמחסור בהזמנות מחייבים, אם כן, את החברה לפעול ארבעה ימים בשבוע בלבד. מטרת הצעד היא צמצום נוסף בהוצאות בלי להידרש לפיטורי עובדים - 170 עובדים כבר נשלחו הביתה בדצמבר (כ-12% מכוח האדם של החברה).

תגובת טאואר: "אנו משביתים יחידות שונות בחברה באופן סלקטיבי, לפרקי זמן קצובים ובהתאם לצרכים".

עד כה קיבלה טאואר מהמדינה מענקים בכ-650 מיליון שקל. משרד התמ"ת מעניק את עזרתו גם על בסיס יעדי תעסוקה, ובמשרד עקבו בעניין אחר צעד הפיטורים האחרון שיזמה טאואר בדצמבר. פיטורים אלה גררו אז טענות שמדובר בהפרת התחייבויות העסקה בין טאואר למדינה. לכן לא יהיה זה מופרך להעריך, כי טאואר בחרה בפתרון ההדממה גם משום שאינו כולל מסלול התנגשות בתמ"ת. בטאואר הכחישו שיקולים מעין אלה.

בטאואר בוחנים שינוי נוסף, בפן הניהולי. כרמל ורניה מונה באמצע 2003 למנכ"ל ויו"ר - תוקף המינוי היה לשלוש שנים, וחידושו מצריך את אישור בעלי המניות. ואולם כבר בעת המינוי היה ברור, כי כפל התפקידים יהיה זמני. הערכות היו שלאורך התקופה ימונה מנכ"ל נוסף שיאפשר לורניה להחזיק בתפקיד היו"ר בלבד. לפי הערכות בשוק, המועמד הבולט לתפקיד הוא סמנכ"ל מחקר ופיתוח בחברה, יצחק אדרעי, אך מטאואר נמסר בתגובה, כי "החברה אינה מגיבה לשמועות".

ההדממה הכפויה היא שלב נוסף במסכת הקיצוצים של טאואר. בדצמבר כינס ורניה את העובדים בחדר האוכל והודיע על פיטורי 170 מהם. בנוסף, קיצצה טאואר 10% משכר ההנהלה ו-3% משכר כלל העובדים שנותרו.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully