וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ירידות קלות בשוק האג"ח הממשלתיות בארה"ב לקראת החלטת הריבית מחר; אמריקן אקספרס קפצה ביותר מ-6%

TheMarker

1.2.2005 / 23:17

בוסטון סיינטיפיק עלתה ב-5% לאחר שהכפילה רווחיה; רויאל קריביאן של משפחת עופר נפלה ב-7% בעקבות דו"ח מאכזב; חברת התוכנה אריבה נפלה ביותר מ-30% לאחר שפיספסה התחזיות



בורסות וול סטריט נסגרו במגמה חיובית: מניות השבבים הובילו את העליות במגזר הטכנולוגיה, ומדד המוליכים למחצה עלה ב-1.1%. מנגד, רשמו מניות האינטרנט ירידות לקראת פרסום דו"חות גוגל לאחר סגירת המסחר. מניות הבלו צ'יפ רשמו עליות משמעותיות יותר על רקע הודעת אמריקן אקספרס על כוונתה לבצע ספין אוף של חטיבת הייעוץ הפיננסי שלה ובעקבות רווחי שיא שעליהם דיווחה אקסון מוביל, חברת הנפט הבורסאית הגדולה בעולם.



שוק האג"ח הממשלתיות האמריקאיות נסגר בירידות קלות לקראת החלטת הריבית הצפויה בארה"ב מחר. התשואה על האג"ח ל-10 שנים ירדה ב-0.004% לרמה של 4.128%; התשואה על האג"ח ל-13 שבועות, הרגישות יותר לתנודות בריבית, עלתה ב-0.04% לרמה של 2.462%.



הבנק המרכזי של ארה"ב צפוי להעלות מחר את הריבית ל-2.5%, כך מראים אינדיקטורים בשוק ההון. הבנק הפדרלי העלה את הריבית חמש פעמים מאז יוני 2004, מרמת שפל של 45 שנים, של 1%. הריבית הנוכחית בארה"ב היא 2.25%. לפי הערכות, ימשיך הבנק להעלות את הריבית עד לרמה של 3.5% בסוף השנה. עד תום השנה צפוי אלן גרינספאן, הנגיד הוותיק, לפרוש מתפקידו.



מדד מנהלי הרכש למגזר הייצור שפורסם היום בארה"ב ירד בינואר, זה החודש השני ברציפות, על רקע ירידה בהיקף ההזמנות של מוצרים חדשים. המדד של מכון ISM ירד בחודש שעבר לרמה של 56.4 לעומת 57.3 בדצמבר. תחזית הכלכלנים היתה לירידה מתונה יותר של המדד לרמה של 57.



מחיר הנפט בניו יורק שב וירד היום על רקע מימושים לאחר העליות שרשם אתמול, ונסגר ברמתו הנמוכה מאז אמצע חודש ינואר. החוזים על הנפט הגולמי מסוג טקסס מתוק למסירה בחודש מארס נסגרו בירידה של 1.08 דולר, או 2.2%, למחיר של 47.12 דולר לחבית - לאחר שאתמול עלו ב-1.02 דולר בעקבות החלטת אופ"ק והבחירות בעיראק - בבורסת הסחורות של ניו יורק.



מניות השבבים רשמו עליות לאחר שבנק ההשקעות CSFB העלה את המלצתו למגזר השבבים העולמי ל"תשואת שוק" (benchmark) לראשונה זה כמעט שנתיים. יצרנית ציוד השבבים אפלייד מטריאלס (סימול AMAT) עלתה ב-3.1%. יצרנית השבבים איי.אם.די (סימול AMD) עלתה ב-3%.



גוגל (סימול GOOG), מפעילת מנוע החיפוש הפופולרי ביותר באינטרנט, ירדה ב-2.1% לקראת פרסום תוצאותיה הכספיות היום לאחר סגירת המסחר. ענקית התוכנה מיקרוסופט השיקה היום מנוע חיפוש שאמור להתחרות במנועי החיפוש הפופולריים של גוגל ושל יאהו. מנוע החיפוש, שלו מצפה השוק כבר מספר חודשים, עלה הבוקר לרשת באתר נסיוני - search.msn.com. מיקרוסופט מתכוונת ללוות את ההשקה במסע פרסום נרחב ואינטנסיווי במשך ארבעה חודשים. עוד בלטו בירידות במגזר האינטרנט אי-ביי (סימול EBAY) ויאהו (סימול YHOO) אשר איבדו 4.4% ו-1.4%, בהתאמה.



ענקית ציוד התקשורת הקנדית נורטל (סימול NT) דיווחה היום כי עברה לרווח נקי של 75 מיליון דולר במחצית הראשונה של 2004, לעומת הפסד של 225 מיליון דולר בתקופה המקבילה. הכנסות החברה במחצית עלו ב-9.8% ל-5.03 מיליארד דולר. אלו הן התוצאות הרשמיות הראשונות של החברה לתקופה זו, לאחר עיכוב של חצי שנה בפרסום הדו"חות בשל טעויות שהתגלו במאזניה הכספיים. החברה גם פירסמה מחדש את דו"חותיה לשנים 2003-2001. מניית נורטל עלתה ב-2.8%.



חברת Tivo (סימול TIVO), המייצרת מכשירי וידיאו דיגיטליים, הודיעה היום כי נשיא החברה, מרטי יודקוביץ, התפטר מתפקידו על רקע סיבות אישיות. התפטרותו באה פחות משלושה שבועות לאחר הודעת הפרישה של מנכ"ל החברה, מייקל רמזי. מניית Tivo איבדה 4.7%.



במגזר התוכנה בלטה מניית אריבה (סימול ARBA) עם נפילה של 32.4% לאחר שדיווחה על רווח רבעוני לפני פריטים חד פעמיים של 2 סנט למניה, לעומת תחזית האנליסטים לרווח כפול מכך.

אמריקן אקספרס (סימול AXP), חברת האשראי והשירותים הפיננסיים, הודיעה היום על כוונתה לבצע ספין אוף של חטיבת הייעוץ הפיננסי אמריקן אקספרס פייננשל אדווייזורס. פיצול החטיבה - הכוללת 12 אלף ברוקרים - מחברת האשראי הרביעית בגודלה בארה"ב צפוי להתבצע ברבעון השלישי על ידי מכירת מניות החטיבה לבעלי המניות הקיימים של אמריקן אקספרס. מניית החברה קפצה ב-6.4%.



רויאל קריביאן (סימול RCL), חברת שיט התענוגות הנמצאת בשליטת משפחת עופר, דיווחה היום על התרחבות הפסדיה הרבעוניים על רקע עלייה בהוצאותיה על דלק והאטה בהכנסות ממכירות על סיפון ספינותיה. החברה רשמה הפסד נקי של 25.8 מיליון דולר, או 13 סנט למניה ברבעון הרביעי של 2004 - לעומת תחזיות האנליסטים אשר צפו כי החברה תרשום הפסד של 3 סנט למניה. החברה גם סיפקה תחזית רווח לרבעון הנוכחי, שהיתה נמוכה מהציפיות. מניית רויאל קריביאן ירדה ב-7.1%; מניית מתחרתה הגדולה קרניבל קרוז (סימול CCL), הנמצאת בשליטת משפחת אריסון, איבדה 1.6%.

יצרנית הציוד הרפואי בוסטון סיינטיפיק, הנתונה במאבק משפטי ממושך עם חברת מדינול הישראלית, הכפילה את הרווח הנקי שלה ברבעון ל-297 מיליון דולר. הכנסות החברה עלו ב-70% לעומת התקופה המקבילה ל-1.6 מיליארד דולר. בוסטון ייחסה את העלייה ברווחי הרבעון הרביעי להתאוששות מהחזרת סטנטים מסוג "טקסוס" מוקדם יותר השנה.



במונחים של רווח למניה היה הרווח של בוסטון סיינטיפיק ברבעון 35 סנט למניה, וללא הפרשה חד פעמית של 122 מיליון דולר היה הרווח 49 סנט למניה - גבוה מעט מתחזיות האנליסטים לרווח של 48 סנט למניה. מניית בוסטון סיינטיפיק עלתה ב-5.2%.



אקסון מובייל (סימול XOM), חברת הנפט הבורסאית הגדולה בעולם, עלתה ב-3.3% לאחר שדיווחה אתמול על זינוק של 27% ברווחיה ברבעון הרביעי לשיא של 8.42 מיליארד דולר הודות להתייקרות הנפט והגז הטבעי. הרווח היה גבוה מתחזיות האנליסטים.


טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully