ג'נרל אלקטריק (סימול GE), החברה האמריקאית בעלת היקף העסקים הגדול ביותר באיראן, תחסל את עסקיה במדינה בתוך שנה על רקע המתחים בין טהרן לוושינגטון. כך אמר דובר החברה לסוכנות AP.
ההחלטה של החברה בעלת שווי השוק הגדול בעולם התקבלה כבר בחודש דצמבר, ו-GE הפסיקה שלשום לקבל הזמנות חדשות באיראן. חוזים קיימים של החברה במדינה יסתיימו בתוך כשנה, מסרה GE.
החלטת GE, קונצרן הפועל בתחומים מגוונים - החל בשירותים פיננסיים, דרך תעשיות בטחוניות וכלה בייצור נורות חשמל - באה על רקע ביקורת מצד סנאטורים בארה"ב על פעילותה של החברה במדינה המוגדרת על ידי וושינגטון כתומכת בטרור.
היקף עסקיה של GE באיראן בשנה שעברה הסתכם בכ-270 מיליון דולר, פחות מ-1% מכלל הכנסות החברה. בין תחומי פעילותה במדינה: ציוד הידרואלקטרי, ציוד רפואי, ומתקני נפט וגז.
GE דיווחה בחודש שעבר על גידול של 18% ברווחיה ברבעון הרביעי של 2004 על רקע שיפור ניכר כמעט בכל תחומיה העסקיים. החברה רשמה רווח רבעוני של 5.38 מיליארד דולר, או 51 סנט למניה - סנט אחד מעל לתחזיות האנליסטים. החברה מסרה כי 9 מתוך 11 חטיבותיה העיקריות רשמו גידול של לפחות 10% ברווחיהן.
GE היכתה את התחזיות גם בשורה העליונה, בה רשמה הכנסות של 43.7 מיליארד דולר, זינוק של 18% לעומת הרבעון הרביעי של 2003. מנכ"ל GE, ג'פרי אימלט, אשר הספיק לבצע רכישות ביותר מ-60 מיליארד דולר מאז שתפס את מקומו של ג'ק וולש בתפקיד לפני יותר משלוש שנים, אמר בעת פרסום הדו"חות בחודש שעבר כי השיפור ברווחי החברה ל"מצבה המצוין של הכלכלה העולמית".
החברה אף שבה ואישרה באותה הזדמנות את התחזית לצמיחה של 10% עד 15% בשורת הרווח למניה בשנת 2005, וצופה רווח שנתי של 1.75-1.83 דולר למניה. תחזית האנליסטים היא לרווח של 1.81 דולר למניה.
ג'נרל אלקטריק תחסל את עסקיה באיראן בתוך שנה על רקע המתיחות בין טהרן לוושינגטון
סוכנויות הידיעות
3.2.2005 / 9:51
