וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אירופה: עליות קלות בבורסות לונדון ובפרנקפורט; אלקטל נופלת ב-10%

הדר תדמור

2.3.2005 / 10:57

אלקטל גוררת את בורסת פאריס לירידות; אריקסון מאבדת 1%; ST מיקרו יורדת 1.2%; רויאל דאץ'\של מאבדת 1% לאחר ששוב קיצצה עתודות הנפט; דויטשה בנק עולה 1.4% בעקבות קיצוץ משרות נוסף



בורסות אירופה נסחרות בעליות קלות לאחר שנסגרו בשיאים של שנתיים וחצי בחמישה ימי המסחר האחרונים. בורסות לונדון ופרנקפורט עולות ב-0.1%; ירידות קלות בבורסת פאריס.



אלקטל, יצרנית ציוד התקשורת הצרפתית, מובילה את הירידות במגזר הטכנולוגיה לאחר שהודיעה היום כי לא תשלם דיווידנד למשקיעים על שנת 2004 ולאחר שדיווחה על רווח נמוך באופן משמעותי מהתחזיות. המנייה נופלת ב-9.8%. אלקטל דיווחה עוד כי חזרה לרווח נקי של 40 מיליון יורו (52 מיליון דולר) ברבעון הרביעי של 2004, לעומת הפסד של 524 מיליון יורו בתקופה המקבילה בשנה הקודמת. עם זאת, תוצאותיה בשורה התחתונה היו נמוכות באופן ניכר מתחזיות האנליסטים לרווח של 154 מיליון יורו. הכנסות אלקטל בתקופה המדווחת גדלו ב-10.7% לעומת הרבעון המקביל ל-3.81 מיליארד יורו (כ-5 מיליארד דולר).



אריקסון, יצרנית ציוד הטלקום השוודית, יורדת ב-1%; עוד בולטת בירידות במגזר הטכנולוגיה ST מיקרו, יצרנית השבבים הגדולה ביבשת, אשר מאבדת 1.2%.



דויטשה בנק, הבנק השלישי בגודלו באירופה, דיווח היום על ירידה של 38% ברווחיו ברבעון הרביעי ל-269 מיליון יורו (351 מיליון דולר) בעקבות הוצאה חד פעמית של 574 מיליון יורו בגין קיצוצים שביצע בכוח העבודה. התוצאות היו טובות מתחזיות האנליסטים לרווח של 192 מיליון יורו. בשנת 2004 כולה רשם הבנק הגרמני רווח נקי של 2.5 מיליארד יורו (3.25 מיליארד דולר) - הגבוה מזה ארבע שנים וגידול של 87% לעומת השנה הקודמת. עוד מסר הבנק כי יקצץ כ-3,300 משרות נוספות, בנוסף לפיטורי 1,900 עובדים שעליהם הודיע בדצמבר. מאז כניסתו המנכ"ל ג'וזף אקרמן לתפקידו בשנת 2002 קוצץ כוח העבודה של הבנק בקרוב לשליש או יותר מ-24 אלף עובדים. מניית דויטשה עולה ב-1.3%.



דניאל ברנארד, המנכ"ל ויו"ר של קארפור (סימול CARR.PA) - הקמעונאית השנייה בגודלה בעולם - צפוי להתפטר מתפקידו , דיווח "פייננשל טיימס". מניית קארפור עולה ב-2.5%.



רויאל דאץ'\של, חברת הנפט השנייה בגודלה באירופה, דיווחה היום כי יותר מהכפילה את רווחיה ברבעון הרביעי הודות לעליית מחירי הנפט והגז הטבעי, אולם במקביל קיצצה את עתודות הנפט המוכחות שלה בפעם החמישית ב-13 החודשים האחרונים. החברה רשמה רווח נקי של 5.1 מיליארד דולר ברבעון הרביעי, לעומת רווח של כ-1.7 מיליארד דולר בתקופה המקבילה בשנה הקודמת. תחזיות האנליסטים היות לרווח של 4.9 מיליארד דולר. המניה יורדת ב-1%.



אנגלו אמריקן (סימול AAL.L), חברת הכרייה השנייה בגודלה בעולם המחזיקה ב-45% ממניות דה בירס, יורדת ב-1.4%. דה בירס, יצרנית היהלומים הגדולה בעולם, דיווחה היום כי הרווח הנקי ב-2004 גדל ב-25% לעומת השנה הקודמת, ל-498 מיליון דולר. החברה רשמה מכירות שיא של 5.7 מיליארד דולר בשנה שעברה - צמיחה של 3% לעומת 2003.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully