הבנק העולמי טוען כי למרות הצמיחה הגבוהה מהצפוי בשנה שעברה, ישנם סימנים ברורים להאטה בביקוש המקומי בסין, כך לפי העדכון הרבעוני שפרסם היום הארגון על כלכלת המדינה.
ברט הופמן, ראש מחלקת כלכלה במשרדי הבנק בבייג'ינג, אמר כי "הצמיחה של 9.5% ב-2004 הפתיעה רבים, אך הביקוש המקומי והגידול בהשקעות מאיטים בברור". לפי הדו"ח, הביקוש המקומי צמח רק ב-8.5% במחצית השניה של השנה מהתקופה המקבילה ב-2003, וזאת לעומת כמעט 11% במחצית הראשונה של 2004.
הבנק מציין כי הסיבה לצמיחה של 9.5% היתה ההאטה ביבוא וההאצה ביצוא. הופמן אמר כי המאזן המסחרי סיים את השנה בעודף של 32 מיליארד דולר, בעוד שבאפריל הוא עדיין היה מאוזן. הופמן הוסיף כי ההאטה ביבוא והדעיכה באינפלציה במחירים לצרכן וליצרן הינם סימנים נוספים לרמות צמיחה בנות קיימא יותר מבעבר. לפי הדו"ח, צמיחה זו נבעה חלקית מצעדי המדיניות שננקטו ב-2004.
ממשלת סין ניסתה במחצית השנייה של השנה שעברה לצנן את הכלכלה המקומית, בניסיון למנוע התחממות יתר. הבנק המרכזי של סין הגביל את היצע הכסף באמצעות ריסון ההלוואות לתעשיות כמו הרכב, הנדל"ן, הפלדה והאלומיניום. באוקטובר העלה הבנק את שיעורי הריבית, לראשונה זה תשע שנים, ב-0.27% ל-5.58%.
הבנק העולמי בירך על המעבר למדיניות מקרו-כלכלית זהירה, אך ציין כי ישנם עדיין סיכונים לחזרה לרמות השקעה גבוהות יותר עקב שיעורי הריבית הריאלית הנמוכים והתמריצים לממשלות המקומיות להשיג צמיחה. "מדיניות מוניטרית זהירה משמעותה מבחינתנו כי הבנק המרכזי של סין צריך להיות מוכן להעלות שוב את שיעורי הריבית, אם וכאשר יהיה בכך צורך", אמר הופמן.
הבנק העולמי אופטימי בנוגע לתחזיות לסין ב-2005 והדו"ח מציין כגורמים את הצמיחה הכלכלית העולמית הטובה והביקוש המקומי הבריא.
