ישראל והרשות הפלשתינית הסכימו לדחות את פתרון המחלוקת על שחרור האסירים הפלשתינאים עד לאחר פסגת שארם א-שייח, שתתכנס מחרתיים בהשתתפות מנהיגי ישראל, הרשות, מצרים וירדן. בכך הוסר המשבר, שאיים על כינוס הפסגה.
לדברי גורמים פלשתיניים, בשיחות שהתנהלו אמש בין ויסגלס למשלחת הפלשתינית העלו הפלשתינאים את הדרישה לשחרור אסירי חמאס וג'יהאד בולטים כתנאי לקיומה של הפסקת האש שהוסכם עליה בין הפלגים הפלשתיניים.
היום תבוא שרת החוץ האמריקאית, קונדוליזה רייס, לביקור בזק בישראל וברשות הפלשתינית. מקורות מדיניים בירושלים העריכו כי היא תשבח את שני הצדדים על הצעדים שנקטו, ותאיץ בהם לעשות יותר. רייס תקרא לפלשתינאים להילחם בטרור, ולישראל לבצע מחוות כלפי הרשות.
בפגישה בין צוותי המו"מ של ישראל והרשות, שהתקיימה אמש, הוחלט להקים ועדה משותפת שתבחן את סוגיית האסירים, ותתכנס לאחר הפסגה. לשכת ראש הממשלה מסרה, שבפגישת הצוותים "הושגה התקדמות רבה". מקור מדיני העריך, כי ברקע ההסכמה הפלשתינית עומד הלחץ המצרי לקיים את הפיסגה כמתוכנן. הצוותים קבעו להיפגש שוב מחר, כדי להשלים את ההכנות לפיסגת שארם ולדון בהצהרות הצדדים. היום ייצאו ויסגלס ותורג'מן לשיחות הכנה במצרים, מארחת הפסגה בשארם.
ישראל הודיעה שתעמוד בהבטחתה לשחרר 500 אסירים מיד, ועוד 400 בעוד שלושה חודשים, בכפוף להתפתחויות הביטחוניות. הוועדה המשותפת תדון בבקשות הרשות לשחרר אסירים נוספים, ובראשם 237 פלשתינאים המרצים מאסרי עולם על רצח ישראלים ("בעלי דם על הידיים" במינוח הישראלי), שהורשעו לפני הסכם אוסלו ב-1993.
אבו מאזן ביקש שחרור 6 אסירים ותיקים
לדברי גורמים פלשתיניים, הרשות הפלשתינית הציגה בימים האחרונים דרישה לישראל לצרף לרשימת האסירים הביטחוניים גם אסירים פעילי חמאס וג'יהאד איסלאמי, הנחשבים למנהיגים פוליטיים של הארגונים, ומצבם הרפואי מעורער.
הגורמים ציינו בהקשר זה שמות בולטים כמו השייח ג'מאל אבו אלהיג'א, ממנהיגי החמאס הבולטים בקרב על מחנה הפליטים של ג'נין ב-2002 שאשתו נהרגה במהלכו והוא נפגע במהלך חילופי האש, וכן את השייח ג'מאל א-נתשה, מבכירי מנהיגי חמאס בכלא, שהיה מעורב במגעים השונים לקראת הפסקת האש.
הרשות מסרה לישראל רשימה של כל האסירים, מחולקים לארבע קבוצות: מי שנכלאו לפני חתימת הסכם אוסלו ב-1993; אסירים שנכלאו בין הסכמי אוסלו והאינתיפאדה שפרצה בקיץ 2000; אסירים שנכלאו בתקופת האינתיפאדה; ונשים אסירות.
הפלשתינאים אמרו שרשימת האסירים הכלואים מלפני אוסלו נמסרה כבר לראש הממשלה לשעבר, בנימין נתניהו, בוועידת וואי ב-1998, אולם הוא העדיף לשחרר אסירים פליליים. מאז חזרו הפלשתינאים פעמים אחדות על הבקשה לשחרור האסירים הוותיקים.
יו"ר הרשות, מחמוד עבאס (אבו מאזן), ביקש מישראל לשחרר גם ששה אסירים ותיקים, שהיו מעורבים ברצח ישראלים ונשפטו לעונשי מאסר ממושכים עוד לפני הסכמי אוסלו ב-1993. כמו כן, ביקש אבו מאזן לשחרר את קאסם ברגותי, בנו של בכיר הפתח הכלוא מרואן ברגותי. אבו מאזן אמר כי שחרורם של אסירים אלה יסייע לו בהשגת תמיכה לרגיעה בציבור הפלשתיני.
