וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מחיר הנפט נסגר בעלייה קלה על רקע ירידה מפתיעה במלאי הנפט הגולמי בארה"ב

TheMarker

9.2.2005 / 22:45

החוזים על הנפט למסירה במארס נסגרו ב-45.46 דולר לחבית - עלייה של 6 סנט - בבורסת הסחורות של ניו יורק, למרות הערכות כי הולכים וקטנים הסיכויים לקיצוץ בתפוקת אופ"ק לפני סוף החורף



מחיר הנפט הגולמי בניו יורק נסגר בעליות קלות, על רקע ירידה במלאי הנפט הגולמי בארה"ב.



מלאי הנפט הגולמי בארה"ב ירד במפתיע בשבוע שעבר במיליון חביות לרמה של 294.3 מיליון חביות, דיווח היום משרד האנרגיה האמריקאי. התחזיות היו לגידול של מיליון חביות במלאי.



החוזים על הנפט הגולמי למסירה במארס נסגרו במחיר של 45.46 דולר לחבית - עלייה של 6 סנט - בבורסת הסחורות של ניו יורק. יום המסחר היה תנודתי ובמהלכו הגיע מחיר החוזים לרמה של 46.4 דולר לחבית ואף ירד לרמה של 44.6 דולר לחבית.



נתוני המלאי השבועיים שפורסמו היום בארה"ב העפילו על ההערכות כי הולכים וקטנים הסיכויים כי אופ"ק יקצץ את מכסות תפוקת הנפט לפני סוף החורף.



בפגישתם בסוף ינואר החליטו שרי הנפט של ארגון אופ"ק להותיר את מכסות תפוקת הנפט של החברות בקרטל ללא שינוי, ברמה של 27 מיליון חביות נפט ליום. שר הנפט של כוויית ושר האנרגיה של אלג'יריה אותתו שניהם בדברים שאמרו השבוע, כי כל עוד מחירה של חבית נפט נמצא מעל לרמה של 40 דולר, ספק אם יוחלט על קיצוץ בתפוקה לפני ישיבתם הרשמית הבאה של שרי הנפט של אופ"ק המתוכננת ל-16 במארס.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully