בורסות וול סטריט נסחרות במגמה מעורבת. מדד הנאסד"ק יורד ב-0.1%. מדד הדאו ג'ונס עולה ב-0.2%. בשוק האג"ח הממשלתיות האמריקאיות נרשמות ירידות קלות. התשואה על האג"ח הממשלתיות לעשר שנים עולה ב-0.001% ל-4.1%.
הדולר נחלש היום מול רוב המטבעות העיקריים בשל חששות כי ממשל ארה"ב יפרסם מחר נתונים שיצביעו על האטה בביקוש לנכסים בדולרים על ידי משקיעים בינלאומיים. הדולר נחלש ב-0.8% מול היורו ונסחר ברמה של 1.2972 דולר ליורו. מול הין היפאני נחלש הדולר ב-0.7% ונסחר ברמה של 105.01 ין לדולר, בעקבות הודעת ממשלת יפאן כי העודף במאזן השוטף של יפאן צמח ב-35.1% בדצמבר לעומת התקופה המקבילה ל-1.616 טריליון ין (15.32 מיליארד דולר).
ענקית התקשורת MCI, לשעבר וורלדקום, קיבלה את הצעת הרכש של ענקית אחרת בתחום - וריזון - בסך 6.75 מיליארד דולר. בכך דוחה MCI הצעת רכש גבוהה יותר שהגישה קווסט - מתחרתה של ורייזון, וחברת הטלפוניה המקומית הרביעית בגודלה בארה"ב - בסך 7.3 מיליארד דולר. העסקה מעריכה את MCI ב-20.75 דולר למניה - מחיר הסגירה שלה ביום שישי. ורייזון תזכה ברשת טלפוניה של 156 אלף ק"מ אותה מפעילה MCI, ובכך תחסל את הצורך שלה בהקמת רשת משלה על מנת לתמוך בלקוחותיה. בתוך כך עולה מניית וריזון ב-0.3%. מניית MCI עולה ב-0.8%.
מניית ענקית הביטוח AIG יורדת ב-1.4%. היום הודיעה החברה כי קיבלה הזמנה לדין על ידי עורך הדין הכללי של ניו יורק, אליוט ספיצר, והרשות לני"ע, בנוגע לחקירה של מכירת מוצרי ביטוח.
היום תוסר החסימה על מכירת כ-176 מיליון מניות גוגל, שהן 65% מסך מניות החברה. מדובר ביותר מכפליים מהמניות הנמצאות בשוק כיום - 127.7 מיליון - והגדלת מספר מניות גוגל הניתנות למסחר לכ-305 מיליון, יותר מפי עשרה ממספר אלה שהונפקו בתחילה, כ-25 מיליון. מניית גוגל יורדת ב-1.7%.
מיקרוסופט חתמה על הסכם עם חברת פלקסטרוניקס הסינגפורית, קבלנית המשנה הגדולה בעולם לייצור מכשירי סלולר, לפיתוח טלפון חכם חדש בשם "פיבודי" המיועד לשוק הרחב. מיקרוסופט מנסה כבר מספר שנים להיכנס לשוק הסלולר הרווחי, אך עד כה מכשיריה, המשווקים על ידי 67 רשתות ב-48 מדינות, לא מצליחים לפרוץ לשוק בשל מחיריהם הגבוהים. מניית מיקרוסופט עולה ב-0.1%.
ג'נרל מוטורס (GM) תשלם לפיאט 1.55 מיליארד יורו (1.99 מיליארד דולר) בתמורה לביטול החוזה שהיה מאלץ את יצרנית הרכב האמריקאית לרכוש את חטיבת המכוניות המפסידה של החברה האיטלקית, כך מסרה היום ג'נרל מוטורס. העסקה שמה סוף לעימות בן חודשיים בין שתי יצרניות הרכב הענקיות. מניית GM עולה ב-0.5%.
מניית בלוקבאסטר, רשת ספריות הווידיאו הגדולה בארה"ב, יורדת ב-1.7%. היום החלה החברה בהגשת הצעת רכש עוינת למתחרתה הקטנה יותר, הוליווד אנטרטיינמנט. בלוקבאסטר פנתה לבעלי חוב של הוליווד והציעה לרכוש מהם חוב בסך 225 מיליון דולר של החברה, אשר מהווה כשני שליש מכלל החוב של הוליווד.
יצרנית הטלפונים הסלולריים מוטורולה תשווק טלפונים סלולריים במחיר נמוך במיוחד, בכוונה לפנות לשוק של 3 מיליארד לקוחות אשר אינם יכולים להרשות לעצמם להחזיק טלפון סלולרי. את המכשיר, מדגם C11x, ניתן יהיה לרכוש בפחות מ-40 דולר, והחברה מתכוונת למכור 6 מיליון יחידות בתקופה של 6 חודשים מאפריל עד ספטמבר. מניית מוטורולה יורדת ב-0.1%. מניית מוטורולה עולה ב-0.1%.
מקדונלדס, רשת המזון המהיר הגדולה בעולם, תשלם 8.5 מיליון דולר כדי להסדיר תביעה בנוגע לשמן בו היא משתמשת לטיגון המאכלים שלה, שלפי טענת התביעה גורם לחסימת עורקים. את תשלומי הפיצויים תחלק מקדונלדס לשניים: 7 מיליון דולר תתרום החברה לאגודת הלב האמריקאית, ו-1.5 מיליון דולר נוספים תשקיע החברה במאמצים ליידע את הציבור בשינויים שתערוך כדי להימנע משימוש בשמן כזה.
