הקונגרס האמריקאי אישר אתמול הצעת חוק הכוללת קנסות חסרי תקדים על עבירות של אי צניעות בטלוויזיה וברדיו, מסוג "תקרית" הלבוש של ג'נט ג'קסון במהלך משחק הסופרבול ב-2004.
החוק, שעבר ברוב גדול של 389 מול 38, מעלה את הקנס המקסימלי מ-32,500 דולר ל-500,000 דולר לחברה ומ-11,000 דולר ל-500,000 דולר לבדרן. החוק מאפשר לנציבות התקשורת הפדרלית (FCC) לקנוס בדרן בודד מבלי להזהירו תחילה, כפי שנדרש כיום.
התומכים בחוק טוענים כי הקנסות המחמירים דרושים כתמריץ לרשתות השידור העשירות לנקות את שידוריהן ולהבטיח להורים כי ילדיהם לא ייחשפו לחומר בוטה, ואילו מבקרי החוק טוענים כי הקנסות יפגעו בחופש הדיבור.
הסנאט שוקל העברת חוק דומה לפיו יועלה הקנס המקסימלי לרשתות שידור ל-325,000 דולר עם תקרה של 3 מיליון דולר ליום. חוק הקונגרס אינו כולל תקרת קנס. ההבדלים בין שני החוקים ייאלצו להיפתר לפני שיועברו לחתימת הנשיא בוש. הבית הלבן מסר בהודעה כי הוא תומך מאוד בחקיקה שתהפוך את שידורי הטלוויזיה והרדיו למתאימים יותר לצפייה משפחתית.
הקונגרס האמריקאי אישר הצעת חוק הכוללת קנסות חסרי תקדים על עבירות מסוג "תקרית" הלבוש של ג'נט ג'קסון בסופרבול
סוכנויות הידיעות
17.2.2005 / 16:51
