שוק המט"ח ממשיך את המגמה המאפיינת אותו בשבועות האחרונים - מסחר ברצועה צרה ובתנודתיות נמוכה. הדולר היציג עלה היום ב-0.09% ל-4.364 שקלים. היורו הוסיף 0.16% ל-5.76 שקלים.
לפי ההערכות כל עוד ימשיך הדולר לסבול מהמשך הגירעון התופח בארה"ב ימשיך גם השקל להתחזק כשהוא מקבל תמיכה גם מהמצב הבטחוני-מדיני המשתפר ומהשקעות של זרים. בעולם, לאחר מספר ימי עליות של היורו אל מול הדולר, מתקן המטבע האמריקאי ובשעה זו הוא מתחזק ב-0.4% ל-1.32 דולר ליורו.
"כל עוד המצב המדיני מתנהל באווירה חיובית והשקט נשמר, נמשיך ונראה את השקל מתחזק למרות פערי הריבית", אומר איתן אדמוני, מנהל חדר מסחר במט"ח בבנק ירושלים. "אני מעריך שעם כניסתו של הנגיד החדש, סטנלי פישר, יבוטל המושג של פערי הריביות והריבית השקלית תמשיך לרדת. בהורדת הריבית יגרום אמנם הנגיד לפיחות איטי ובשיעור נמוך, אבל מאידך ישפר את היצוא ואת הצמיחה", מציין אדמוני.
"בעולם אני מעריך שהמטבע האמריקאי יאבד גובה בטווח הארוך יותר לרמת שפל של 1.36 דולר ליורו ואולי מעבר לכך, משום שהגרעונות של ארה"ב הם עצומים ולא יכולים להיסגר בטווח הקרוב. כל עוד השוק לא יראה שינוי מהותי במדיניות הממשל ולמרות עליות הריבית הצפויות הדולר ימשיך להיחלש", אומר אדמוני.
הדולר היציג עלה ב-0.09% ל-4.364 שקלים
נתן שבע
23.2.2005 / 15:45