בבנק ההשקעות הגרמני - דויטשה בנק, חזרו היום על המלצת "קנייה" למניית טבע , בצירוף מחיר יעד של 36 דולר, על רקע האישור שקיבלה החברה לשיווק תרופת האזילקט במדינות האיחוד האירופי. מחיר היעד גבוה בכ-31% מהמחיר שבו נסחרת היום טבע בשוק - 27.5 דולר.
האזילקט מיועדת לטיפול במחלת הפרקינסון ותשווק לחולים - הן כטיפול יחיד בשלב ההתחלתי של המחלה והן כטיפול משולב בשלב הבינוני והמתקדם של המחלה. באירופה תשווק טבע את האזילקט יחד עם חברת התרופות הדנית לונדבק, כחלק מהסכם שיתוף פעולה ארוך טווח בין השתיים.
טבע הודיעה אתמול כי שיווק התרופה באירופה יחל ברבעון השני של 2005. בחברה ממתינים לאישור התרופה גם בארה"ב, ולהערכת האנליסטים בדויטשה בנק, צפוי מינהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA) לאשר את שיווקה כבר בתחילת מאי. לטבע הסכם לשיווק משותף של האזילקט עם חברת איסאי היפאנית. "אם תאושר התרופה, יחל שיווקה בארה"ב במחצית השנייה של השנה", ציינו האנליסטים.
בדויטשה בנק חזרו היום על ההערכה, שלפיה ב-2005 צפויה האזילקט לתרום כ-25 מיליון דולר לשורת ההכנסות של טבע. "מכירות התרופה עשויות לטפס בעתיד לרמה של כ-100 מיליון דולר בשנה. זוהי התרופה המקורית השנייה של טבע, ומחיריה בשוק עשויים להגדיל בעתיד את הרווחיות הגולמית שלה", הוסיפו האנליסטים.
"מחיר היעד שלנו למניה נגזר משווי סביר לטבע, שמתקבל ממכפיל של 16.9 על הרווח הצפוי לחברה ב-2005 (1.63 דולר למניה) ומכפיל של 14.6 על הרווח הצפוי ב-2006 (1.88 דולר למניה). זאת לאחר שב-2004 הרוויחה טבע 1.42 דולר למניה", ציינו עוד האנליסטים.
דויטשה בנק חזר על המלצת "קנייה" לטבע: מכירות האזילקט עשויות לטפס בעתיד לרמה של 100 מיליון דולר בשנה
עומרי כהן
23.2.2005 / 20:24