אינסטינט, מפעילת מערכת המסחר האלקטרונית הגדולה בעולם הנמצאת בשליטת חברת שירותים הפיננסים רויטרס, תפוצל בניסיון לסייע בקידום מכירתה תמורת כ-2 מיליארד דולר. כך דיווח היום העיתון הבריטי "טלגרף".
הכנסות רויטרס, שבבעלותה 62% ממניות אינסטינט, מהמכירה צפויות להגיע ל-1.3 מיליארד דולר.
למרות הערכות בנקאים כי מכירת אינסטינט כמיקשה אחת עשויה להניב ערך רב יותר, צפויה מכירה מפוצלת של חטיבת עסקי הברוקר ושל זרוע פלטפורמת המסחר שלה לנוכח הקשיים שבהם נתקלה המכירה של שתי החטיבות ביחד, אמר בכיר המעורה במהלך.
לאחרונה דווח כי ארכיפלגו, מפעילת מערכת המסחר האלקטרונית, היא המועמדת המובילה לרכישת אינסטינט. עיקר העניין של ארכיפלגו הוא בפלטפורמת המסחר האלקטרונית של אינסטינט, Inet, בתקווה כי שילוב הטכנולוגיות של הרשת בפעילותה עשוי לסייע לחסוך בהוצאות. Inet מטפלת במסחר של כ-500 מיליון מניות מדי יום.
רויטרס אישרה בחודש שעבר כי היא מחפשת הזדמנות לייצר ערך מאינסטינט באמצעות מכירה, מיזוג או שילוב עסקי אחר.
רווחיה של רויטרס, ספקית המידע הכלכלי הציבורית הגדולה בעולם, זינקו ב-2004 לאחר שהחברה קיצצה בעלויות ומכרה נכסים, כולל את מניותיה בטיבקו סופטוור, ספקית מידע כלכלי ויצרנית תוכנות עסקיות.
הרווח הנקי של רויטרס עלה ל-352 מיליון ליש"ט (666 מיליון דולר) לעומת 50 מיליון ליש"ט ב-2003. מכירות החברה נפלו, זו השנה השלישית ברציפות, ל-2.89 מיליארד ליש"ט (5.2 מיליארד דולר) לעומת 3.24 מיליארד דולר ב-2003. תוצאות החברה היכו את תחזיות האנליסטים, שצפו לה רווח של 296 מיליון ליש"ט (532.8 מיליון דולר) והכנסות של 2.84 מיליארד ליש"ט (4.464 מיליארד דולר).
מפעילת מערכת המסחר האלקטרונית אינסטינט תפוצל כדי לסייע בקידום מכירתה
סוכנויות הידיעות
27.2.2005 / 12:39