איש העסקים מוטי גורה הגיש היום לביהמ"ש המחוזי בתל אביב התנגדות להתראה על פשיטת רגל שהוצאה נגדו. ההתראה נמסרה לגורה בשבוע שעבר, לבקשת בנק לאומי, שטען כי חובותיו של גורה כלפיו מסתכמים בלמעלה מ-11.5 מיליון שקל, בהתאם לפסקי דין חלוטים שניתנו נגדו וחייבו אותו בתשלום הכספים לבנק.
בהודעת ההתנגדות שהגיש גורה באמצעות עו"ד יורי נחושתן נאמר כי בנק לאומי פועל נגדו בצורה אגרסיבית ובוטה ובחוסר תום לב תוך ניצול לרעה של הליכי משפט. לטענתו, כל מטרת ההתראה היא להפעיל עליו לחץ לוותר על תביעה בסך 8 מיליון שקל שהגיש נגד הבנק.
עוד טוען גורה כי הרושם שמנסה הבנק ליצור, כאילו הוא משתמט סדרתי מחובותיו, הוא רושם כוזב. לטענתו, הוא שילם עד כה למעלה מ-5 מיליון שקל לבנק הפועלים, וגם בנק לאומי חילט פיקדון של גורה כניתן כבטוחה לחוב לבנק. כן נטען כי בהתאם להתחייבות קודמת של הבנק הוא מנוע לנקוט הליכי פשיטת רגל נגדו.
גורה הקים את חברת אדאקום טכנולוגיות, שקרסה לפני כעשור והותירה אחריה חובות עצומים לבנקים בישראל. חובותיו לבנק הם בעיקר בגין ערבויות שנתן לבנק להבטחת חובותיה של אדאקום.
טרם ניתנה החלטת בית המשפט.
איש העסקים מוטי גורה הגיש התנגדות להתראה על פשיטת רגל שהוצאה נגדו
ענת רואה
27.2.2005 / 17:15