החלטת הממונה על ההגבלים העסקיים, דרור שטרום, לחייב את נוחי דנקנר למכור את אחזקותיו בסלקום (25%) תוך שנתיים אינה סופית משפט, כך מסרו מקורבים לדיונים בין דנקנר לרשות ההגבלים העסקיים. לדבריהם, ברשות ההגבלים העריכו במהלך ההתדיינות כי לא ניתן לקבוע את משך הזמן האופטימלי למכירת האחזקות, ובחרו בשנתיים כציון דרך.
עם זאת, אם דנקנר יזכה במכרז תיערך בדיקה מקיפה, ובעקבותיה ייקבע משך הזמן הסופי שיידרש למכירת סלקום. לא מן הנמנע כי המסקנות יתקבלו לאחר ששטרום יסיים תפקידו כממונה על ההגבלים העסקיים.
רשות ההגבלים העסקיים דנה בבקשה של דנקנר לאפשר לו למכור אחזקותיו בסלקום תוך שבע שנים, אם יזכה בבזק. הדיון נערך כחלק מהליך של התדיינות מוקדמת (פרה רולינג), שלפני הגשת בקשה רשמית למיזוג בין אי.די.בי שבשליטת דנקנר לבזק. על פי מכרז בזק, מחויבים הצדדים להביא את האישורים הרגולטוריים לפני שיוכרעו תוצאות המכרז.
דנקנר ייאלץ למכור את סלקום, כיוון שבזק מחזיקה בחברת הסלולר המתחרה פלאפון. בהתדיינות המוקדמת נקבע גם כי אם יזכה בבזק, יידרש דנקנר למכור את אחזקות התקשורת הנוספות שלו תוך כמה חודשים. דנקנר מחזיק באמצעות אי.די.בי בברק, נטוויז'ן, גלובקול ומד-1.
החלטת שטרום לחייב את דנקנר למכור את סלקום תוך שנתיים אם יזכה בבזק - אינה סופית
אורה קורן
27.2.2005 / 18:24