הבנק המרכזי של תאילנד העלה היום את הריבית בתאילנד ב-0.25% לשיא של שלוש שנים - 2.25%, כדי לבלום את האינפלציה במדינה. בעקבות העלאת הריבית נרשמה ירידה בשער הבאט התאילנדי שנפל ב-0.3% ל-38.395 באט לדולר.
הבנק העלה את הריבית זו הפעם הרביעית מאז אוגוסט, בהתאם לתחזיות האנליסטים. כלכלת תאילנד צמחה בקצב מהיר של 6.2% ב-2004, בעקבות גידול בצריכה הפרטית. ממשלת תאילנד חוששת מאינפלציה בעקבות התייקרות הדלק למכוניות. ממשלת תאילנד העלתה את מחירי הדיזל בפברואר, לאחר שהקפיאה את המחירים למשך שנה.
כלכלת תאילנד עמדה על סף משבר בעקבות פגיעה הרסנית של גל צונאמי בחופי אייה ב-26 בדצמבר. הסערה הרסה אתרי נופש בדרום תאילנד וגבתה מחיר כבד בנפש. אולם התאוששות ביצוא מתאילנד סייעה להעלות בינואר את בטחון הצרכנים, במגמה שהתבטאה בגידול ברכישת מכוניות בתאילנד.
הבנק המרכזי של תאילנד העלה את הריבית בתאילנד לשיא של שלוש שנים כדי לבלום את האינפלציה במדינה
סוכנויות הידיעות
2.3.2005 / 12:28