התנועה לאיכות השלטון פנתה לשר התחבורה, מאיר שטרית, ולנציב שירות המדינה, שמואל הולנדר, שלא למנות את מנהל נמל אשדוד לפני הפיכתה לחברה ממשלתית, שאול רותם, לתפקיד הממונה על הנמל מטעם משרד התחבורה.
במכתב לשטרית והולנדר מבקשת התנועה לאיכות השלטון לדעת מה מהותו של תפקיד מנהל הנמל מטעם משרד התחבורה, לשם מה נוצר ולצורך מה הוא נחוץ, במקביל לתפקיד הקיים של מנכ"ל חברת נמל אשדוד.
בתנועה לאיכות השלטון מבקשים להדגיש כי באם הכוונה היא כי "מנהל הנמל" יהיה עובד רשות הספנות והנמלים, הרי שלמעשה הופך "מנהל הנמל", לעובד מדינה. התנועה מציינת כי חוק שירות המדינה קובע את חובת המכרז החלה על מינוים בשירות המדינה, כאשר לממשלה ישנה סמכות להוציא מספר משרות מחובת המכרז לפי המלצת ועדת השירות.
בתנועה מציינים כי "ככל הידוע, משרת "מנהל נמל" אינה פטורה מחובת המכרז ואף אין המלצה של ועדת השירות לעניין זה, אם אכן מונה או באם ימונה מר רותם לתפקיד מנהל נמל ברשות הספנות והנמלים, ללא מכרז, יהא בכך משום הפרת חוק המינויים".
התנועה כותבת עוד כי לא ברור כיצד אדם אשר, לכאורה, קיימים נגדו ממצאים מנהליים המצביעים על התנהלותו הבעייתית - כשממידע שהגיע אל התנועה עולה כי אף לאחרונה נפתחה חקירה משטרתית בנוגע לממצאים האמורים, ייבחר דווקא הוא לתפקיד בכיר וחשוב, אשר לפחות על פי כותרתו כולל סמכויות רבות.
רותם מסר בתגובה כי זו תוצאה של מסע נקמה של ועד עובדי נמל אשדוד בעקבות שינוי סדרי בראשית שביצע בזמן כהונתו. "מצער אותי שמי שנשא את נס השינוי ברשות הנמלים משלם מחיר אישי, גם כשייתברר בסופו של יום שאין דבר וחצי דבר בטענות שהועלו נגדי. אני לא מוטרד מהתוצאה של ההליך, מאחר שאני בטוח בצדקת דרכי, אך אני מאוד מוטרד מהדינמיקה בה עובד ציבור משלם מחיר על מאבק עם ועד עובדים".
התנועה לאיכות השלטון: אין לאשר את מינויו של שאול רותם למנהל נמל אשדוד
שרון קדמי
6.3.2005 / 13:23