וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אולמרט אינו מאשר לרשות השידור לגבות אגרה

ענת באלינט

8.3.2005 / 21:24

שר התמ"ת קיבל ההחלטה בשל התקציב הלא מאוזן של הרשות; אולמרט קיבל ההחלטה יום לאחר שנתניהו אישר לרשות לגבות האגרה



שר התמ"ת והאחראי על רשות השידור, אהוד אולמרט, החליט היום (שלישי), כי הוא אינו מאשר לרשות לגבות אגרה מן הציבור. אולמרט קיבל את ההחלטה יום לאחר שהחליט שר האוצר, בנימין נתניהו, כי הוא מאשר לרשות השידור לגבות אגרה בשנת 2005.



אגרת רשות השידור עומדת בשנת 2005 על 409 שקלים לכל בעל מכשיר טלוויזיה. הנימוק של אולמרט לאיסור לגבות אגרה הוא, כי לאור התקציב הלא מאוזן של הרשות והגירעון הצפוי בגובה 30 מיליון שקלים, הוא אינו יכול לאשר את תקציב הרשות. אולמרט הודיע לרשות כי הוא יאשר את גביית האגרה רק לאחר שרשות השידור תציג תקציב מאוזן.



תקציב רשות השידור לשנה הקרובה אמור היה לעבור את אישור הוועד המנהל של הרשות וכן את אישור הממשלה וועדת הכספים של הכנסת, אולם בהיעדר ועד מנהל לרשות השידור מזה יותר משנה, לא התקיים הליך כזה והתקציב לא הובא לממשלה.



שר האוצר החליט לאשר את גביית האגרה לאחר דיונים שהתקיימו בין רשות השידור לבין אגף התקציבים של משרד האוצר. גורם בכיר בשוק התקשורת העוקב אחר הנעשה ברשות השידור אמר היום, כי החלטתו של נתניהו לאשר את גביית האגרה היא תמוהה לאור זאת שתקציב רשות השידור לא אושר באף אחד מההליכים המתחייבים, ולמעשה נתניהו העניק לרשות השידור את צד ההכנסות מבלי שאושר לה צד ההוצאות ונעשתה עליו בקרה. אותו גורם אמר: "הרשות עקפה את השר האחראי עליה, שחושב שיש לעשות בה רפורמה, ופנתה לשר האוצר כדי שיפתח לה את ברז ההכנסות מבלי שתקציבה אושר".



השר אולמרט החל לפני חמישה חודשים במהלך להדחתו של מנכ"ל רשות השידור, יוסף בראל, לאור ליקויים קשים שמצא בתפקודו. מהלך ההדחה נעצר כאשר היה אמור להגיע לדיון בממשלה וזאת משום שראש הממשלה, אריאל שרון, מעניק עד עתה גיבוי להמשך כהונתו של בראל. חוסר הגיבוי מצד לשכת ראש הממשלה עורר זעם רב בלשכת אולמרט. בין בראל לאולמרט מנתהל מאז מאבק שבמסגרתו פועל בראל לגיוס תמיכתם של שרים וחברי כנסת בו נגד הדחתו.



מרשות השידור נמסר בנוגע להחלטת אולמרט על האגרה: "תקציב רשות השידור אושר במסגרת הדיונים שהתקיימו עם ראשי אגף התקציבים באוצר, והוא מאוזן בכפוף להבנות שהושגו לגבי המשך הביצוע בשנת 2005, והודות לתהליך ההתייעלות ברשות השידור. על סמך אותם סיכומים, אגף התקציבים המליץ בפני שר האוצר לאשר את גביית אגרת רשות השידור לשנה הקרובה. אישור פרסום גובה האגרה ברשומות מהווה פעולה מחוייבת על פי חוק, ככל פעולות גביית האגרות והמיסים ברשויות השונות, ואיננה קשורה לתקציב השוטף".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully