ישראל ממוקמת במקום ה-18 מבין 104 מדינות בדירוג של הפורום הכלכלי העולמי (WEF) במדד ההתפתחות הטכנולוגית - ירידה של שני מקומות. ארה"ב איבדה את המקום הראשון לטובת סינגפור, וירדה למקום החמישי.
הפורום הכלכלי העולמי פירסם היום את הדו"ח השנתי של רמת המוכנות לטכנולוגיות מידע ותקשורת בעולם ואת דירוג המדינות השונות ל-2005. הדו"ח נערך בשיתוף עם בית הספר למנהל עסקים INSEAD ובחסות חברת סיסקו סיסטמס. לפי הדו"ח, ישראל ממוקמת במקום ה-18 בלבד, מתחת ללוקסמבורג ומעל אוסטריה, לאחר שבדו"ח בשנה שעברה מוקמה במקום ה-16. בין המדינות המתפתחות ישראל קיבלה ציונים טובים בתחכום טכנולוגי, איכות מכוני המחקר המדעיים, זמינות הון סיכון וחדירת טלפוניה סלולרית.
סינגפור היא הכלכלה המובילה בניצול התפתחויות טכנולוגיות מידע לפי הדירוג - עלייה מהמקום השני ב-2004, ומהמקום השלישי ב-2003. העלייה בדירוג של סינגפור מיוחסת למאמצים הממשלתיים לקידום מערכות מידע ותקשורת, ומערכת החינוך שלה.
הירידה המשמעותית ביותר נרשמת השנה לארה"ב שצנחה מהמקום הראשון לחמישי, בייחוד בשל התפתחות במדינות אחרות. ארה"ב ממוקמת עתה בדירוג אחרי סינגפור, איסלנד, פינלנד ודנמרק, אך היא שומרת על ההובלה במספר תחומים - מוכנות עסקית, זמינות הזדמנויות להכשרה, שוק הון סיכון מפותח, איכטת המחקר המדעי ובתי הספר לעסקים.
הדו"ח הוא בעצם הערכה שנתית של השפעת טכנולוגיות המידע והתקשורת (ICT) על התחרותיות במדינות. הדו"ח מתייחס למכשולים שעומדים בפני מדינות בניצול יעיל של ICT, מבחינת מדיניות, מוסדות ומבנה השוק. רמת המוכנות לטכנולוגיות מידע ותקשורת חושבה על ידי שכלול תוצאות סקרים ונתונים סטטיסטיים במדינות השונות.
ישראל ממוקמת במקום ה-18 בדירוג המוכנות לטכנולוגיה של הפורום הכלכלי העולמי
מיכל רמתי
9.3.2005 / 12:53