מניית ריטליקס אינה יודעת די בימים האחרונים ובשעה זו היא מוסיפה לעלות בכ-2.5% בתל אביב וב-3% במסחר המקדים בוול סטריט. העליות מגיעות בהמשך ישיר לעסקה המדוברת לפיה מבקשת SAP הגרמנית לרכוש את Retek האמריקאית, הפועלת באותו השוק של ריטליקס. היום נודע כי אורקל, מתחרתה הגדולה של SAP בענף התוכנה, רוצה אף היא ב-Retek. קרב הענקיות על החברה המתחרה משפיע גם על ההערכות לריטליקס ובית ההשקעות פייפר ג'פרי העלה היום המלצה לריטליקס ל"תשואת יתר". גם מחיר היעד עובר שדרוג של 7 דולר ל-31 דולר ממנו רחוקה כעת המניה ב-21%.
"אנו מעלים המלצה ומחיר יעד בעקבות העובדה שריטליקס היא החברה הציבורית הצומחת ביותר בתחום התוכנות לענף הקמעונות", ציינו האנליסטים. "בנוסף, מלחמת ההצעות בין SAP לאורקל על Retek ממחישה את העניין המחודש ברכישת חברות בתחום. אנו סבורים שריטליקס היא המועמדת הבאה לרכישה, על ידי אחת השתיים - אורקל או SAP - שתפסיד את Retek".
מחיר היעד החדש של פייפר ג'פרי משקף מכפיל 2.5 על ההכנסות הצפויות לחברה בשנה הבאה ומכפיל של 28 על הרווחים הצפויים. מדובר במכפילים גבוהים מאלו הממוצעים בענף, אך האנליסטים מציינים כי הם תואמים את המכפילים הנגזרים מהצעות הרכישה של Retek. בנוסף, הם סבורים כי ריטליקס ראויה להיסחר בפרמיה גם בזכות הישגי החברה - שיעורי צמיחה גבוהים ורווחיות.
פייפר ג'פרי: מי שתפסיד את Retek תרצה לרכוש את ריטליקס; העלו את מחיר היעד לריטליקס ל-31 דולר
שירלי יום-טוב
9.3.2005 / 15:40