אתר האינטרנט ההודי טיימס ניוז מדווח שחברת טבע בוחנת רכישה גדולה כחלק ממאמציה להחזיר לעצמה את הבכורה בשוק הגנרי העולמי. האתר מצטט מקורות בתעשייה הגנרית בהודו לפיהם טבע לא מינתה בנק השקעות לבחינת הרכישה, אלא בודקת את הנושא בעצמה.
החברות ההודיות המועמדות לרכישה על פי האתר הן Cipla ,Sun Pharma שנסחרת בשווי של 2 מיליארד דולר בבורסה של הודו, Wockhardt ו-Dr Reddy שנסחרת בארה"ב בשווי של 1.35 מיליארד דולר. בכירים בסאן פרמה ובסיפלה הכחישו שקיבלו פנייה מטבע. רכישה אפשרית בהודו עשויה לספק לטבע בסיס ייצור זול שישפר את כושר התחרות שלה.
טבע פעילה בהודו באמצעות חברת JK Drugs & Pharmaceuticals אותה רכשה בנובמבר 2003 תמורת 8 מיליון דולר. חברת JK מגאג'ראולה שבמדינת אוטר פראדש מייצרת חומרי ביניים עבור חומרי גלם לתרופות. החברה סיפקה את חומרים לחטיבה הכימית של טבע עוד בטרם נרכשה.
המנהל של טבע, דן זיסקינד, אמר: "טבע אינה מגיבה לשמועות".
אתר אינטרנט הודי: טבע שוקלת לרכוש את סאן פרמה או את סיפלה
יורם גביזון
10.3.2005 / 9:54