ב-2004 חלה עלייה של 70% במספר התיקים הפליליים שנפתחו לבני נוער בעיר מודיעין. במספר כלל עבירות הנוער במודיעין נרשמה עלייה של יותר מ-25%. כך חשף היום מרחב שפלה במשטרה במסיבת עיתונאים שבה הציג את נתוני הפשיעה לשנה שעברה.
מנתוני המשטרה עולה עוד, כי בכל 16 שעות נתפס קטין באחת מערי מרחב השפלה, רחובות, מודיעין, רמלה, לוד וראשון לציון בחשד לשימוש בסמים, ובכל תשע שעות מבוצעת עבירת אלימות בין בני נוער בערים אלה. מנתוני המשטרה עולה עוד, כי בכלל ערי המרחב חלה בשנת 2004 עלייה של קרוב ל-19% במספר התיקים, שנפתחו לנוער בגין עבירות סמים.
בשנה שעברה נרשמה בערי השפלה גם עלייה של קרוב ל-17% במספר מקרי הרצח. העיר המובילה בעבירה זו היא לוד, שבה חלה עלייה של יותר מ-166%: בשנה שעברה נרצחו בה שמונה בני אדם לעומת שלושה ב-2003.
עלייה חלה גם במספר מעשי השוד, במספר עבירות המין והאונס ובגניבת מכוניות. כך, ברמלה חלה ב-2004 עלייה של קרוב ל-75% בעבירת שימוש ברכב ללא רשות. לפי הנתונים, בכל שעתיים בממוצע נגנבת מכונית מאחת מערי השפלה.
בסקר שעשתה המשטרה באחרונה בקרב כ-100 עברייני סמים בלוד, הם התבקשו להסביר מדוע הפכה לוד לעיר מועדפת עבור נרקומנים המבקשים לקנות מנת סם. מהסקר עולה, כפי שדיווחה המשטרה, כי בלוד מנות הסם גדולות יותר ואיכותיות יותר.
