וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הנפקה מוצלחת לשמיר אופטיקה: גייסה 56 מיליון דולר לפי שווי של כ-225 מיליון דולר

עומרי כהן

10.3.2005 / 23:30

כך נודע ל-TheMarker; מכרה 4 מיליון מניות במחיר של 14 ד' למניה - אמצע הטווח המבוקש; את ההנפקה הובילו בתי ההשקעות של CIBC ו-וויליאם בלייר; המניה עשויה להתחיל להיסחר מחר בנאסד"ק



חברת שמיר תעשיית אופטיקה שבשליטת קיבוץ שמיר השלימה הלילה בהצלחה הנפקה ציבורית ראשונה בבורסת נאסד"ק לפי שווי של 225.4 מיליון דולר, כך נודע ל-TheMarker. שמיר מכרה 4 מיליון מניות במחיר של 14 דולר למניה והשלימה גיוס של 56 מיליון דולר. 3.4 מיליון מניות נמכרו על ידי החברה תמורת כ-47.6 מיליון דולר ו-600 אלף מניות נוספות נמכרו על-ידי בעלי מניות קיימים ב-8.4 מיליון דולר.



את ההנפקה הובילו בתי ההשקעות CIBC ו-וויליאם בלייר. חתם נוסף בהנפקה היה אונטרברג. לחתמים ניתנה האופציה לרכוש מהבעלים הקיים 600 אלף מניות נוספות במחיר ההנפקה. הייתה זו הנפקה שנייה של CIBC השבוע, לאחר שלפני יומיים הוביל גם את הצעת המכר המרוכזת של בעלי סינרון .



שמיר אופטיקה ביקשה לגייס בטווח מחירים של 13-15 דולר למניה, ומכרה כאמור במחיר האמצעי של הטווח המבוקש. הון המניות הכולל של שמיר עומד לאחר ההנפקה על כ-16.1 מיליון מניות, ואלו יחלו כנראה להיסחר מחר ברשימה הראשית של נאסד"ק תחת הסימול SHMR.



קיבוץ שמיר, אשר החזיק עד כה כ-80% ממניות החברה, מכר בהנפקה כ-396 אלף מניות תמורת 5.54 מיליון דולר ויחזיק לאחר ההנפקה בכ-61.1% משמיר אופטיקה. חברת פיבי שבשליטת איש העסקים צדיק בינו, אשר החזיקה עד כה בכ-9.8% מהחברה, מכרה כ-124.2 אלף מניות תמורת כ-1.74 מיליון דולר ונותרה עם אחזקה של כ-7%.



את 2004 סיימה שמיר אופטיקה עם צמיחה של 18.6% בהכנסת ל-71.2 מיליון דולר. בתשעת החודשים הראשונים של 2004 הסתכם הרווח הנקי של החברה ב-6.3 מיליון דולר.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully