חבילות הפיצויים של מנהליה הבכירים של איי.טי&טי (סימול T), בעקבות רכישתה המתוכננת של החברה על ידי SBC קומיוניקיישנס (סימול SBC), צפויות להסתכם ב-31 מיליון דולר.
המנכ"ל והיו"ר של AT&T, דייוויד דורמן, צפוי לשלשל לכיסו סכום של 10.3 מיליון דולר, במקרה שלא ימונה לתפקיד נשיא SBC לאחר המיזוג. כך עולה ממסמכים שהגישה החברה ביום שישי לרשות ני"ע בארה"ב (SEC).
נשיא AT&T, ויליאם הניגן, יקבל סכום של 6.5 מיליון דולר, וסמנכ"ל הכספים תומס הורטון יקבל 4.7 מיליון דולר.
שארית הסכום תתחלק בין מספר בעלי תפקידים בכירים נוספים. עם זאת, בכירי החברה לא יקבלו פיצויים כלשהם במקרה שיגויסו לתפקידים ב-SBC.
SBC, חברת הטלפון האזורית השנייה בגודלה בארה"ב, הודיעה על כוונתה לרכוש את החברה האם שלה לשעבר, AT&T, תמורת 16 מיליארד דולר במזומן ומניות.
רכישת AT&T על ידי SBC מהווה פרק נוסף בהיסטוריה בת 130 השנים של AT&T - ענקית הטכנולוגיה הראשונה של העידן המודרני והמודל המקורי לחברות הטלקום בעולם.
איי.טי&טי, "אמא בל", הלכה ונחלשה מאז פירק הממשל את המונופול שהיה לה ב-1984, ופיצל אותה ל-7 מפעילות טלקום איזוריות (בייבי בלס) ומפעילת שיחות בינלאומיות. החברה סבלה בשנים האחרונות מירידה בהכנסות, בעיקר בגלל מלחמות המחירים הקשות שניהלה מול מתחרותיה. לפני מספר שנים החלה AT&T לחפש רוכש, וב-2003 אף היתה קרובה להסכם עם בל סאות' - בייבי בל נוספת.
בכירי AT&T יקבלו פיצויים בסך 31 מיליון דולר בעקבות רכישת החברה על ידי SBC
סוכנויות הידיעות
13.3.2005 / 16:16