ועדת הכנסת סירבה היום להיענות לבקשת יו"ר הכנסת - ח"כ ראובן ריבלין, לפרוס את העלאת שכרם של העוזרים הפרלמנטריים למשך 3 שנים.
במקום זאת, החליטה הוועדה כי העלאת שכרם של העוזרים - העלאה המוערכת ב-6.9 מיליון שקל בשנה, תבוצע במשך שנתיים: 50% מההעלאה תיכנס לתוקף בקרוב לאחר אישורו של תקציב המדינה, והמחצית השנייה בשנת 2006. פרטי הקיצוץ ייקבעו על ידי ועדת משנה בהשתתפות הח"כים: שאול יהלום (מפד"ל), אברהם שוחט (עבודה), זהבה גלאון (יחד) ונסים זאב (ש"ס).
בכך קיבלה הוועדה הצעה שהועלתה מצד הח"כים יהלום ושוחט. בעד ההצעה הצביעו 8 ח"כים, 5 הצביעו נגדה, ו-3 נמנעו.
יש לציין, כי בשבוע שעבר הגיע ריבלין להסכמה עם ראשי הסיעות בכנסת, ולפיה העלאת שכרם של העוזרים הפרלמנטריים תיפרס על פני השנים 2007-2005. לפי הסיכום: בשנת 2005 תבוצע 50% מההעלאה שעליה כבר החליטה ועדת הכנסת בחודש שעבר, 25% נוספים יינתנו לעוזרים בשנת 2006 והיתר בשנת 2007.
בוועדת הכנסת שכונסה אתמול לדון בסיכום הזה, נמתחה בקורת חריפה מצד הח"כים כנגד הסיכום שהושג בין ריבלין לראשי הסיעות. העוזרים הפרלמנטריים הפעילו לחצים על הח"כים כי יסייעו להם למנוע פגיעה בהם.
יהלום אמר כי בסעיף הלינות של העוזרים הפרלמנטריים מצויה רזרבה של 700 אלף שקל, והיא לא תנוצל במלואה. הוא הציע לממן חלק מהקיצוץ המוצע בהפחתת הרזרבה הזו.
ח"כ עמרם מצנע (עבודה) הציע להפחית את שכרם של חברי הכנסת במחצית במקום לפרוס מחצית מההעלאה המתוכננת בשכרם של העוזרים הפרלמנטריים.
יו"ר הוועדה, ח"כ רוני בר-און (ליכוד), ביקש להעלות להצבעה את הצעתו של מצנע, ואולם לפי עצתה של היועצת המשפטית - ארבל אסטרחן, נמנע מלעשות כן. אסטרחן הודיעה כי ועדת הכנסת אינה מוסמכת להחליט על הפחתת שכר הח"כים.
לדברי אסטרחן, כל החלטה על שכר חברי הכנסת ועל תנאיהם צריכה להתקבל בעקבות עמדה של הוועדה הציבורית לקביעת תנאי הח"כים בראשות פרופ' ראובן גרונאו. בר-און הציע אפוא למצנע להגיש את הצעתו ל"וועדת גרונאו".
ח"כ יולי אדלשטיין (ליכוד) הציע שלא לשנות את החלטתה מהחודש שעבר של ועדת הכנסת להגדיל את תקציב שכר העוזרים.
ח"כ זהבה גלאון (יחד) תמכה בהצעת יהלום ואמרה: "נקלענו לסיטואציה לא נעימה כי לכל אחד חשובים העוזרים הפרלמנטריים. נקלענו למאבקי כוח בין רשויות ומוסדות".
ח"כ אברהם שוחט (עבודה) יצא נגד החלטתה מהחודש שעבר של ועדת הכנסת להגדלה ניכרת בשכרם ובתנאיהם של העוזרים הפרלמנטריים ועל כן חזר והציע לפרוס את ההעלאה למשך 3 שנים. הצעתו לא התקבלה על ידי הח"כים.
לעומתם ח"כ אברהם פורז (שינוי) הציע לבטל את החלטתה של ועדת הכנסת מהחודש שעבר ולהימנע מהעלאת השכר ומהטבת התנאים לעוזרים הפרלמנטריים מעבר להמלצותיה של "וועדת גרונאו". "הנדיבות כלפי העוזרים לא היתה במקומה, והח"כים נגועים בנגיעה לא נעימה", העיר פורז. הח"כים דחו את הצעתו.
יו"ר ועד העוזרים הפרלמנטריים - אורי בצרי, הציע לקיים הידברות עם העוזרים בסוגיית הקיצוץ בשכרם ובתנאיהם.
ועדת הכנסת סירבה להיענות לבקשת יו"ר הכנסת לפרוס את העלאת שכרם של העוזרים הפרלמנטריים למשך 3 שנים
צבי זרחיה
14.3.2005 / 14:20