שר הנפט הסעודי, עלי אל-נאימי, קרא היום לארגון מדינות אופ"ק להגדיל ב-500 אלף חביות ליום את קצב שאיבת הנפט במטרה לעמוד בביקושים ההולכים וגדלים ברחבי העולם לזהב השחור. מחירה של חבית נפט גולמי הגיב בתחילת המסחר בירידות אולם לקראת סיומו התהפכה המגמה וחבית נפט נסחרת בעלייה של כ-62 סנט ל-55.05 דולר. בוול סטריט התקשו המשקיעים להתרגש והמדדים נסחרים בדומה לרמתם מערב שבת. עסקות רכישה במיליארדי דולרים מתקשות גם הן למחוק ירידות של כ-1.5% שרשם השוק בשובע שעבר.
בסיום המסחר רשם מדד נאסד"ק עלייה של 0.5% ל-2,051 נקודות ואילו מדד דאו ג'ונס הוסיף 0.3% ל-10,804 נקודות. ידיעות בתקשורת האמריקאית הצביעו על כוונת ענקית הסיגריות פיליפ מוריס לרכוש את יצרנית הטבק השלישית בגודלה באינדונזיה - סמפוארנה, תמורת כ-5.1 מיליארד דולר. ענקית המחשוב IBM הודיעה על רצונה לרכוש את חברת התוכנה אסנשיאל תמורת 1.1 מיליארד דולר.
גם בקרב המניות הישראליות שולטת המגמה המעורבת. בנק הפועלים הודיע על כוונתו למכור את מלוא אחזקותיו (59%) בבנק סיגניצ'ר הניו-יורקי, ומניית סיגניצ'ר מגיבה בירידה של כ-7.6%. לפני כשנה הנפיק הפועלים את סיגניצ'ר במחיר של 15.5 דולר למניה, אולם מאז טיפסה המניה בכ-110% והתקרבה למחיר של 33 דולרים. בעקבות ההודעה יורדת היום המניה למחיר של כ-26 דולר המשקף לסיגניצ'ר שווי של כ-765 מיליון דולר.
מניית אם סיסטמס מיטלטלת לאחרונה בעצבנות על רקע העלאה והורדה של המלצות למניה מכיוונם של האנליסטים. לאחר שטיפסה לפני כשבוע לרמתה הגבוהה ביותר מאז סוף 2000 עם עלייה של כ-32%, מחקה המניה בסוף השבוע את המהלך כולו, על רקע הפחתת המלצה מצד בנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן. היום נסחרת המניה בירידה של כ-2.5% נוספים, כשברקע ידיעות על האפשרות שיצרנית רכיבי הפלאש תגייס כ-100 מיליון דולר בהנפקה של אגרות חוב להמרה.
ברבעון האחרון של 2004 המשיכה טופ אימאג' סיסטמס להציג צמיחה נאה בשורה העליונה, אולם מעבר מפתיע להפסדים בשורה התחתונה, קלקלה לחברה את חגיגות סוף השנה, ומנייתה מאבדת בתגובה כ-6.6% מערכה. את הרבעון הרביעי סיימה טופ אימאג' עם הכנסות שיא של 3.8 מיליון דולר, גידול של 42% בהשוואה לרבעון שקדם לו וצמיחה של 62% לעומת הרבעון הרביעי של 2003. עם זאת גידול בהוצאות על רקע השקת חברה בת ביפאן הסבו לחברה הפסד רבעוני של 250.2 אלף דולר, לעומת רווח של 35 אלף דולר ברבעון שקדם לו, ורווח של 86.1 אלף דולר ברבעון האחרון של 2003.
אלווריון דיווחה כי ציוד מתוצרתה עבר בהצלחה את הניסויים לקראת אישור התקנים לתקשורת ה-WiMax ומנייתה מגיבה בעלייה של כ-4.5%, לאחר ירידה של כ-11% בשבועיים האחרונים.
מגל מערכות ביטחון הגישה תשקיף מדף לגיוס של 25 מיליון דולר בהנפקת מניות והמניה מגיבה בעלייה של 2.5%.
ריט טכנולוגיות נהנית מעלייה של 4.7% למחיר של 3.1 דולרים, לאחר שבית ההשקעות אונטרברג חזרו על המלצת "קנייה" למניה וצירפו לה יעד של 5 דולרים.
שמיר אופטיקל מתממשת ביומה השני בנאסד"ק בירידה של כ-3.7%, לאחר שזינקה בערב שבת ב-14%.
מניית קומברס טכנולוג'י נסחרת בעלייה של כ-0.5%, לקראת פרסום תוצאותיה של החברה ל-2004, לאחר סיום המסחר. קומברס צפתה לפני כשלושה חודשים גידול של כ-25% בהכנסות השנתיות לרמה של כ-951 מיליון דולר ורווח נקי שנתי של 29 סנט למניה, כ-60 מיליון דולר.
מניית טבע שבה מסוף השבוע עם שתי בשורות: הפסקת שיווק תרופת הפקסופנדין המיועדת לטיפול באלרגיה וקבלת אישור מותנה מה- FDA לייצור ושיווק קפסולת הטופירמט במינון של 15 מ"ג ו-25 מ"ג, לטיפול במיגרנות. מכיוון שהתרופה מעוגנת בפטנט, טבע תוכל להתחיל ולשווק את המוצר החל מ-2008.
טבע התחייבה בפני חברת התרופות אוונטיס להפסיק לשווק בישראל את תרופת פקסופאנדין, בעקבות תביעה שהגישה אוונטיס נגד טבע בטענה להעתקת תרופת טלפאסט מתוצרתה. איסוף התרופה על ידי טבע ואיסור שיווקה יהיו בתוקף עד למתן פסק דין בתביעת אוונטיס כנגד טבע. לאחר שהוסיפה בשבוע שעבר 7.5% לערכה, איבדה היום טבע 1.4%.
אורכית, אשר נהנית בחודשיים האחרונים מסנטימנט חיובי על רקע תחזיותיה האופטימיות ל-2005 וה"ספליט" הצפוי במניה, הוסיפה היום עוד 9.9% ל-57.7 דולר במחזור כפול מהממוצע בשלושת החודשים האחרונים.
פרטנר הוסיפה 3.5% ל-9.1 דולרים על רקע העלאת דירוג החוב של החברה על-ידי חברת דירוג האשראי מודי'ס.
וול סטריט: יום המסחר התסיים בעליות שערים
עומרי כהן
14.3.2005 / 23:02