וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מודי'ס: הרכישה העצמית של פרטנר תהפוך את מבנה הבעלות בחברה ליעיל יותר; העלו בתגובה את דירוגי החוב

עומרי כהן

14.3.2005 / 22:33

הדירוג על חלק מהחוב של פרטנר הועלה מ-Ba2 ל-Ba1 ואילו חלקים נוספים של החוב הועלו מ-B1 ל-Ba3; התחזיות בנוגע לחוב שונו מחיובי ליציב



חברת מודי'ס העלתה היום את דירוגי החוב של חברת פרטנר הישראלית ושינתה את כל תחזיותיה בנוגע לחוב מחיובי ליציב. זאת, לאחר שמפעילת הסלולר הישראלית דיווחה על חתימת הסכם עקרונות עם הבנקים בישראל, לקבלת אשראי של כ-550 מיליון דולר. בסך הכל מתכננת פרטנר לגייס כ-4 מיליון שקל לצורך רכישת מניותיה מאלרון, יורוקום ופולאר תקשורת ולצורך פירעון אג"ח שהנפיקה בעבר.



חלק מהחוב הועלה לדירוג של Ba1, מ-Ba2 ואילו חלקים נוספים של החוב הועלו לדירוג של Ba3, מ-B1. במודי'ס ציינו כי העלאת דירוג משקפת את האיתנות התפעולית והפיננסית שהציגה פרטנר מאז הוענק לה הדירוג הקודם בדצמבר 2003.



במודי'ס לוקחים בחשבון את הרכישה העצמית של כ-17.2% מהמניות בידי החברה, ולמרות שהמהלך יגדיל את החוב של פרטנר, מאמינים שם כי האיתנות הפיננסית והתפעולית של פרטנר תחפה על כך. בנוסף, מצוין בסקירה של חברת הדירוג, כי מבנה הבעלות על פרטנר יהפוך לאחר המהלך ליעיל יותר ויאפשר לבעלת השליטה - האצ'יסון וואמפואה להגדיל בעתיד את אחזקותיה בפרטנר, מ-42.8% אל מעבר ל-50%.



עוד מציינים במוד'יס, כי לאחר השלמת המהלך יעמוד החוב הכולל של פרטנר על כ-800 מיליון דולר, מתוכו חוב לבנקים בהיקף של כ-550 מיליון דולר ואג"ח בהיקף של כמיליארד שקל. לדבריהם, פרטנר עשויה לבחור לשנות את חלוקת החוב שלה, ובעתיד אף להתחיל בחלוקת דיווידנדים לבעלי המניות. עם זאת בחברת הדירוג, לא חוששים ממהלך כזה ומציינים כי הם סומכים על הנהלת פרטנר, שלא תבצע חלוקת דיווידנד באופן שיפגע בחברה מבחינה פיננסית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully