וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מיקרוסופט תחשוף היום גירסה ראשונית של מערכת התאמת פרסומות למילות חיפוש באינטרנט

מיכל רמתי

16.3.2005 / 11:16

מערכת אד-סנטר צפויה להתחרות במערכות של גוגל ושל יאהו על שוק המוערך בכ-5 מיליארד דולר ועשויה להביא לסיום את שיתוף הפעולה הנוכחי בין מיקרוסופט ליאהו בתחום



מיקרוסופט צפויה לחשוף היום גירסה ראשונית של מערכת פרסום למנוע החיפוש של MSN, בניסיון להתחרות בגוגל וביאהו על רווחים משוק החיפוש באינטרנט, שצפוי להגיע לכ-5 מיליארד דולר השנה. השירות ייקרא MSN אד-סנטר (adCenter), וטרם עבר בדיקות, אך בכירים במיקרוסופט אומרים כי הוא יאפשר למיקרוסופט להשיג במהרה את גוגל ויאהו כיוון שהמערכת תציע למפרסמים קשת רחבה יותר של אפשרויות. המערכת של מיקרוסופט תאפשר פרסום על פי נתונים דמוגרפיים, כגון גיל, מין ומוצא.



כיום עושה מנוע החיפוש של מיקרוסופט, MSN, שימוש בשירות של יאהו - Overture - על מנת להתאים פרסומות לתוצאות החיפוש. עם זאת, מיקרוסופט מעוניינת לנתק את עצמה מהתלות ביאהו ולשמור על ההכנסות מפרסום בתוצאות חיפוש לעצמה. לפי MSN, היא מייצרת הכנסות של 1.5 מיליארד דולר בשנה מפרסום מקוון, אך לא ידוע איזה חלק מסכום זה מגיע מפרסום באמצעות מודעות מוצמדות לחיפושים.



בחצי השנה הקרובה מתכוונת מיקרוסופט להחל בבדיקות השירות בצרפת ובסינגפור, אך תמשיך בינתיים את השימוש ב-Overture, לפחות עד שתוכח יעילות מערכת אד-סנטר. החוזה הנוכחי בין יאהו למיקרוסופט לשימוש ב-Overture מסתיים ביוני 2006 נכון לעכשיו, ולא ברור אם מיקרוסופט מתכוונת להאריכו מעבר לתקופה זו.



המעבר לטכנולוגיית התאמת פרסומות לפי מילות חיפוש, הוא הצעד הבא של מיקרוסופט בפנותה להתחרות בגוגל וביאהו. לאחרונה השיקה מיקרוסופט מנוע חיפוש משל עצמה, לאחר שנים של שימוש בטכנולוגיית החיפוש של יאהו. לא ברור עדיין אם טכנולוגיית החיפוש של מיקרוסופט אכן תעמוד בסטנדרטים של השוק, שכן מדובר בשירות חדש למדי, אך ברור כי מיקרוסופט מנסה להשיג שליטה גם בתחום התכנים באינטרנט.



גוגל ויאהו מצידן לא קופאות על שמריהן - גוגל, למשל, התחילה לפלוש לתחום שירותי הדואר האלקטרוני עם תוכנת GMail שלה, לתחום חיפוש הקבצים במחשב עם גוגל דסקטופ, ולתחום ארגון ועיבוד תמונות דיגיטליות עם פיקאסה. פלטפורמת התכנים המרשימה של יאהו היא אחת היריבות הקשות של MSN, ביחד עם AOL של טיים וורנר, וגם היא שולחת גרורות לתחומים כמו חיפוש קבצים במחשב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully