חברת ארזים מנהלת מו"מ לרכישת 50% משלושה נכסים באנגליה לפי שווי של כ-56 מיליון ליש"ט. מדובר בשני מרכזי בידור בעיירות מחוץ ללונדון ובניין משרדים בלונדון, שהמו"מ בגינם צפוי להסתיים עד סוף הרבעון הראשון של 2005.
לאחרונה צירפה ארזים שני שותפים לעסקת נדל"ן בגרמניה בהיקף של 423 מיליון שקל. מדובר בחברת הביטוח מנורה והשמירה שוקי הון, שהצטרפו לרכישת הנכסים בדורטמונד והאנובר. לגבי העסקה הנוכחית, שחלקה של ארזים בה הוא 28 מיליון ליש"ט, אומרים בחברה כי אין כוונה לצרף משקיע נוסף.
העסקה הנוכחית היא בהמשך לשתי עסקות נוספת בבריטניה עליהן דיווחה החברה בחודש שעבר. בעסקה הראשונה ארזים השלימה רכישה של שני מבנים בסקוטלנד ובצפון אנגליה תמורת כ-18 מיליון דולר. בעסקה נוספת, מימשה החברה נכס במרכז לונדון תמורת לפי שווי של 95 מיליון דולר ורשמה רווח הון של כ-10.2 מיליון דולר.
ארזים, שעסקה בעבר בעבודות הנדסה נקנתה על ידי מאיר גורביץ' (62.5%) ב-1997, ונסחרת לפי שווי של 527 מיליון שקל. ארזים לא משקיעה בישראל למעט כמה נכסים לא מהותיים שנותרו בארץ כירושה מהבעלים הקודמים. לדברי המנכ"לית, טלי ירון אלדר, אין התנגדות עקרונית להשקעות בישראל בתנאי שיימצאו הזדמנויות מתאימות.
חברת ארזים במו"מ מתקדם לרכישת נכסים באנגליה תמורת כ-28 מיליון ליש"ט
עומר שרביט
16.3.2005 / 11:54