חודש לאחר שהודיעה אלקו החזקות שבשליטת גרשון זלקינד על כוונתה למכור את אחזקותיה באלקו ברנדט לפי שווי של 150-200 מיליון יורו מודיעה היום החברה על קבלת הצעה לרכישה. פאגור, שמחזיקה ב-10% הנותרים באלקו ברנדט, מציעה לאלקו לרכוש את אחזקותיה בברנדט תמורת 152 מיליון יורו.
בנוסף תוחזר לאלקו החזקות במועד הסגירה הלוואת בעלים בסך 27 מיליון יורו שהעניקה לברנדט בתוספת ריבית. אלקו תיתן בלעדיות להצעתה של החברה לתקופה מסויימת והיא תשקול את הצעת פאגור בכפוף לעניינים רגולטוריים.
האנליסטית פרי שחר מפועלים סהר ציינה לפני כחודש כי אם תימכר אלקו ברנדט בטווח התחתון של הערכת אלקו, כלומר ב-150 מיליון יורו, תרשום אלקו החזקות רווח הון משמעותי של כ-80 מיליון יורו. מרווח ההון שייווצר ממכירת אלקו יש לנכות מס של 15-12 מיליון יורו, סכום שעליו הגיעה אלקו להסכמה עם מס הכנסה. אלקו ברנדט רשומה בספרי אלקו החזקות בשווי של 27 מיליון יורו בלבד, ובחישוב הלוואת בעלים מצד אלקו מדובר ב-48 מיליון יורו נוספים של השקעה.
האקזיט של זלקינד בצרפת מתחמם: אלקו החזקות קיבלה הצעה מפאגור לרכישת אלקו ברנדט תמורת 152 מיליון יורו
נתן שבע
16.3.2005 / 14:53