וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מחיר הנפט הגולמי בשיא של 56.30 דולר לחבית

רונן סרברניק

16.3.2005 / 18:10

משרד האנרגיה בארה"ב דיווח על ירידה של 2.9 מיליון חביות במלאי הבנזין לעומת תחזית אנליסטים לירידה של 1 מיליון חביות; מוקדם יותר היום הודיע אופ"ק על העלאת התפוקה



מחיר הנפט הגולמי עולה אל רמת שיא של כל הזמנים מעל לרמת 56 דולר לחבית לאחר שמשרד האנרגיה של ארה"ב דיווח על גידול של 2.6 מיליון חביות במלאי הנפט של ארה"ב בשבוע הקודם.



במקביל דיווח המשרד על ירידה של 2.9 מיליון חביות במלאי הבנזין לרמה של 221.4 מיליון חביות לעומת תחזית אנליסטים לירידה של 1 מיליון חביות.



מחיר החוזה לחבית נפט לחודש אפריל זינק לרמת שיא של 56.30 דולר לחבית, אך כעת התמתנה העלייה ל-1.7% ברמה של 56.05 דולר לחבית. רמת השיא הקודמת של הנפט הגולמי נרשמה באוקטובר 2004.



נתוני מלאי הנפט של ארה"ב הפכו את המגמה הקודמת במחירי הנפט שנבעה מהודעת ארגון אופ"ק על העלאת התפוקה.



בפעם הרביעית בתקופה של פחות משנה החליטו שרי ארגון אופ"ק להגדיל את תפוקת הנפט. כמו כן, החליטו שרי אופ"ק לדון בהעלאה נוספת בתפוקה - העלאה של 500 אלף חביות ליום. השרים החליטו כי אם לא יצליחו להוריד את מחירי הנפט עם העלאת התפוקה הנוכחית, ישובו וידונו בעניין בחודש הבא.



שר הנפט הסעודי, עלי אלנעימי, אמר מוקדם יותר השבוע כי על מדינות אופ"ק להגדיל את ייצור הנפט ב-500 אלף חביות ליום (או 1.9%) ל-27.5 מיליון חביות ביום. מספר שרים מארגון אופ"ק לא האמינו כי העלאת התפוקה תצליח להוריד את מחירי הנפט. שר הנפט של אלג'יר, שאקיב קליל: "אנחנו יכולים להוסיף חביות, אבל לא נצליח לייצב את המחיר". קליל כינה את רעיון העלאת התפוקה "מחווה של רצון טוב".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully