וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

החוב הציבורי בצרפת יעלה לשיא של 66.1% מהתמ"ג ב-2005, לפי בכיר במשרד האוצר הצרפתי

סוכנויות הידיעות

17.3.2005 / 9:09

החוב יעלה מעל לתחזיות, אשר ציפו שהחוב יעמוד על 65% מהתמ"ג השנה; העלייה בחוב הציבורי בצרפת היא בשל העלייה בשיעור האבטלה במדינה, אשר שוחקת את קופת הממשלה



החוב הציבורי בצרפת יעלה לשיא של 66.1% מהתמ"ג ב-2005, מעל לתחזיות, בשל העלייה בשיעור האבטלה אשר שוחקת את קופת הממשלה. זאת לפי בכיר במשרד האוצר הצרפתי, המשמש כעוזר לשר האוצר תיירי ברטון.



צרפת הודיעה לאיחוד האירופי כי החוב הציבורי שלה, ככל הנראה, יעלה ל-1.117 טריליון יורו (1.5 טריליון דולר) השנה, אמר הבכיר. בספטמבר חזתה ממשלת צרפת כי החוב הציבורי יעמוד על 65% מהתמ"ג ב-2005. לפי חוקי האיחוד האירופי, החוב הציבורי לא יכול לעלות על 60% מהתמ"ג.



החוב הצרפתי בצרפת התרחב מאוד, ביחד עם הגירעון במדינה, עם האטת הצמיחה של כלכלת צרפת ב-2002ו-2003. שיעור האבטלה במדינה עלה לשיא של 5 שנים בינואר, וזאת למרות צמיחה בשיעור של 2.3% ב-2004.



צרפת, גרמניה ואיטליה מפעילות בימים אלה לחץ על האיחוד האירופי להגמיש מעט את חוקי התקציב של האיחוד האירופי, כדי לעודד את הצמיחה במדינות. גירעון התקציב של גרמניה וצרפת נמצא 3% מעל להגבלת האיחוד האירופי מאז 2002. החוב הציבורי של צרפת עלה מעל לרף ה-60% לראשונה ב-2003.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully