וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

יצרנית ציוד וביגוד הגלישה קוויקסילבר רוכשת את רוסיניול הצרפתית - יצרנית ציוד הסקי הגדולה בעולם

ליאון איצקר

22.3.2005 / 12:09

קוויקסילבר תציע לשלם 19 יורו למניה של רוסיניול בעסקה המעריכה את שווי החברה הצרפתית ב-236.5 מיליון יורו; בעל מניות הרוב בחברה הצרפתית אמר כי הוא שוקל את ההצעה בחיוב



קוויקסילבר האמריקאית, יצרנית ציוד וביגוד הגלישה, הודיעה היום על רכישת השליטה ברוסיניול הצרפתית (Rossignol), יצרנית ציוד הסקי הגדולה בעולם.



קוויקסילבר אמרה כי תציע לשלם 19 יורו תמורת מניית רוסיניול בעסקה המעריכה את שוויה של החברה הצרפתית ב-236.5 מיליון יורו. לפי "וול סטריט ג'ורנל", קוויקסילבר אמרה כי תרכוש תחילה נתח הצבעה של 49.9% ברוסיניול ממשפחת Boix-Vives השולטת בחברה ואח"כ תגיש הצעת רכש מלאה באותו המחיר - 19 יורו למניה. המשפחה תקבל 30% במניות קוויקסילבר והיתר במזומן.



בהודעה שפירסמה היום רוסיניול נאמר כי יו"ר ובעל מניות הרוב בחברה, Laurent Boix-Vives, הודיע למועצת המנהלים כי קיבל הצעה מקוויקסילבר שלפיה תועבר לה השליטה ברוסיניול. בעל השליטה אמר כי הוא שוקל את ההצעה בחיוב. לפיכך, רוסיניול הורתה ליורונקסט להשעות את המסחר במניותיה (סימול SKIR.PA) היום כדי ליידע הציבור בנושא.



מנגד, רוסיניול אמרה כי תרשום הפסדים משמעותיים בשנת הכספים הנוכחית המסתיימת ב-31 במארס עקב עלויות ארגון מחדש, עונת סקי חלשה והתחזקות היורו. רוסיניול, שנוסדה ב-1907, מוכרת גם ציוד גולף באמצעות מותג קליוולנד גולף.



מוקדם יותר החודש דיווחה קוויקסילבר כי רשמה עלייה של 34% בהכנסות ברבעון הראשון של 2005, שהסתיים ב-31 בינואר, לעומת הרבעון המקביל לשיא של 343 מיליון דולר. הרווח הנקי ברבעון הראשון זינק ב-55% ל-14.2 מיליון דולר, או 23 סנט למניה. החברה אף העלתה אז את תחזית הרווח וההכנסות ל-2005 כולה.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully