וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ירידה ברווחי אורקל בשל הוצאות הקשורות לרכישת פיפלסופט; זינוק של 18% בהכנסות

TheMarker

23.3.2005 / 0:02

המניה יורדת ב-2.3% במסחר לאחר הסגירה; לפני הוצאות חד פעמיות רשמה החברה רווח הגבוה בסנט מהתחזיות



ענקית התוכנה האמריקאית אורקל (סימול ORCL) דיווחה היום על ירידה ברווחיה ברבעון הכספים השלישי שלה, שהסתיים בסוף פברואר, בשל הוצאות חד פעמיות הקשורות לרכישת פיפלסופט וארגון מחדש של פעילותה. עם זאת, רשמה החברה זינוק של 18% בהכנסות הודות לרכישה ובעקבות מכירות ערות של תוכנות בסיסי נתונים. החברה גם העלתה את תחזית הרווח פרופורמה שלה לשנת הכספים כולה.



חברת התוכנה השנייה בגודלה בעולם, אשר השלימה את רכישת פיפלסופט במהלך רבעון הכספים השלישי שלה שהסתיים בסוף פברואר, שעל תוצאותיו דיווחה היום, רשמה בשורה התחתונה רווח נקי של 540 מיליון דולר, או 10 סנט למניה, לעומת רווח של 635 מיליון דולר, או 12 סנט למניה, בתקופה המקבילה בשנה הקודמת.



בניכוי הוצאות חד פעמיות רשמה החברה רווח של 16 סנט למניה - סנט אחד מעל לתחזיות האנליסטים.

הכנסות החברה ברבעון הסתכמו ב-2.95 מיליארד דולר, לעומת הכנסות של 2.51 מיליארד דולר ברבעון המקביל, הודות לרכישת פיפלסופט שאותה השלימה בינואר ולמכירות ערות של בסיסי נתונים.



אורקל, יצרנית תוכנות בסיסי-הנתונים המובילה בעולם, רשמה מכירות של 795 מיליון דולר בתחום תוכנות בסיסי נתונים - מעל לתחזית פייפר ג'פרי כי יסתכמו ב-770 מיליון דולר.

הכנסות הכוללות מרשיונות תוכנה חדשים הסתכמו ב-947 מיליון דולר, עלייה של 12% לעומת הרבעון המקביל. תחזיות האנליסטים היו למכירות של 971 מיליון דולר.



הישראלית לשעבר ספרא כץ, המשמשת כנשיאה במשותף של החברה וכסמנכ"לית כספים הזמנית שלה, הביעה שביעות רצון מתוצאות החברה. "לנוכח התוצאות החזקות ברבעון הכספים השלישי שלנו, ושיפור התחזית לרבעון הכספים הרביעי, אנו מעלים את תחזיות הרווח למניה לשנת הכספים 2005 מרמה של 62 סנט למניה, לרמה של 64-65 סנט למניה", אמרה.



"צמיחה ערה בעסקי מסדי הנתונים איפשרה לאורקל להגדיל את נתח השוק שלה על חשבון איי.בי.אם במהלך השנה כולה", אמר מנכ"ל אורקל, לארי אליסון.



במסחר לאחר הסגירה יורדת מניית אורקל ב-2.3%.



אורקל, יצרנית התוכנות העסקיות השנייה בגודלה בעולם לאחר SAP הגרמנית, זכתה מוקדם יותר היום במאבק שניהלה נגד SAP על חברת התוכנה האמריקאית ריטק (סימול RETK), המתחרה בריטליקס הישראלית. ריטק קיבלה את הצעת הרכש המשופרת שהגישה לה אורקל, המשקפת מחיר של כ-670 מיליון דולר.



הניצחון במאבק על ריטק היה השני שזקף לזכותו מנכ"ל אורקל, לארי אליסון, בחודשים האחרונים. לפני שלושה חודשים רכשה אורקל את מתחרתה פיפלסופט תמורת 10.3 מיליארד דולר, לאחר שמועצת המנהלים של פיפלסופט נכנעה להצעת הרכש העוינת של אורקל בתום מאבק מר שנמשך 18 חודשים. כעבור חודש זכתה אורקל לתשואות בוול סטריט לאחר שקיצצה 5,000 משרות בעקבות הרכישה.



בסוף השבוע עזב סמנכ"ל הכספים של אורקל, הארי יו, את החברה לאחר שמונה חודשים בלבד בתפקיד, לטובת תפקיד מנכ"ל חברת הייעוץ ברינגפוינט, לשעבר חברת KPMG קונסלטינג. ספרא כץ, בת 43, ישראלית לשעבר המשמשת כנשיאה במשותף של אורקל ביחד עם צ'רלס פיליפס, מונתה למלא את מקומו של יו כסמנכ"לית כספים, עד למציאת מחליף.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully