וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רואים לכם במשקפיים

נופר סיני

23.3.2005 / 9:07

אחד ההסברים לשינוי בהרגלי צריכת משקפי השמש נעוץ בתחלופה הגבוהה של הקולקציות - תחלופה של לפחות ארבע פעמים בשנה. הסבר נוסף לכך הוא העובדה שניתן כיום למצוא משקפיים למגוון פעילויות





המגמה של הפיכת משקפי השמש מפריט פונקציונלי לאביזר אופנתי לוהט באה לידי ביטוי, בין היתר, בבחירת דוגמני הקמפיינים של חברות המשקפיים: לא עוד פרצופים יפים אך אנונימיים, כי אם סנדי בר המדגמנת עבור אירוקה בישראל, ודיויד בקהאם שמדגמן משקפי פוליס. המגמה מרמזת כמובן על התעשרות והתרחבות הענף, בעולם ובישראל.



שוק משקפי השמש בישראל נאמד בכ-350 מיליון שקל בשנה. לדברי בכיר בתחום, רשת חנויות משקפי השמש אירוקה היא המובילה בתחום, עם נתח שוק של 20%, ואחריה אופטיקנה עם 14% והמרכז למשקפי שמש עם 7% מהשוק. יתר השוק מתחלק בין רשתות האופטיקה הקטנות והחנויות הלא רשתיות.



לדברי אבי אלחי, מנכ"ל אופליין יבואני מותגי יוקרה של משקפי שמש, 65% מרוכשי המשקפיים הן נשים. ובאמת אפשר לראות בבירור שהדגמים היקרים ביותר הם דגמים לנשים. בחנות אופטיק סנטר, למשל, אומרים שזוג משקפי השמש היקר ביותר בחנות הם משקפי שמש לנשים של המעצבת ג'ודית ליבר. המשקפיים, המשובצים אבני קריסטל סברובסקי, עולים 7500 שקלים. אך משקפיים אלה הן כסף קטן לעומת משקפי הזהב והיהלומים של קרטייה, שמחירם הוא 46 אלף שקלים(!). מרבית הצרכנים, כמובן, לא יוציאו סכומים כאלה. אך גם ההוצאה הממוצעת איננה נמוכה. לדברי שטויר, משקפי יוקרה עולים בממוצע 1,200 שקל. אגב - עד לפני שנתיים שלוש לא היה מקובל להוציא על משקפי יוקרה יותר מ-1,000 שקל.



השינויים מתרחשים לא רק בתחום העיצוב, אלא גם בזירת השמות. לדברי רסין, המותגים החביבים השנה על הקהל המבוגר (35 ומעלה) הם סרנגטי, וורנה, מקס מרה, דולצ'ה גבאנה וכריסטיאן דיור, שמחיריהם נעים בין 650 ל-1,500 שקל. בתור הלהיט של השנה בקרב הקהל המבוגר, מכתיר רסין את ורסאצ'ה. לעומת זאת, גוצ'י, שהיה אחד השליטים הבלתי מעורערים בכיפת משקפי השמש עד לעונה הקודמת, כמעט ונמחק כליל העונה, אומר רסין. אגב, צביקה שור, הבעלים של רשת משקפשים לא מסכים עם האבחנה ואומר שמכירות גוצ'י נאות כתמיד.



גם הצעירים מוציאים סכומים לא קטנים על משקפי שמש - בין 500 ל-700 שקל על זוג משקפיים. אך המותגים החביבים על הקהל הזה (בני 35-18) הם שונים. רסין מונה בין היתר את בולה, אוקלי וארנט הספורטיוויים, שמחירם נע סביב כמה מאות שקלים. ואולם המלך הבלתי מעורער של משקפי השמש בקרב הצעירים - השנה כבשנה שעברה - הוא המותג ווג, שמחיריו נעים בין 450 ל-620 שקל. בשנה שעברה מכר המותג 40 אלף זוגות. השנה, מעריך רסין, יימכרו 70 אלף זוגות.



לגבי המגמות האופנתיות לקיץ הקרוב הדעות חלוקות. אך כל המרואיינים תמימי דעים לגבי הקמבק שעשו השנה משקפי הטייסים: "כל החברות והמותגים מציגים השנה את הגרסה שלהם למשקפי הטייסים", אומר אייזנברג, "ולכן אפשר לראותם במגוון צורות. אפילו הרמטכ"ל הנכנס דן חלוץ מרכיב עדיין משקפי רייבן".



מגמות נוספות שישלטו העונה הן משקפי מסיכה (משקפיים שמכסים חצי מהפנים), משקפיים בשיבוץ קריסטלים, צבעוניות חזקה והרבה רטרו לשנות השבעים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully