מחירי הבנזין בארה"ב קפץ לשיא של כל הזמנים בעקבות פיצוץ ושריפה שאירעו אמש בבית זיקוק של חברת BP בטקסס - בית הזיקוק השלישי בגודלו בארה"ב.
מחיר החוזים על הבנזין זינק לשיא של 1.608 דולר לגאלון במסחר לאחר הסגירה בבורסת הסחורות של ניו יורק. בית הזיקוק אחראי על זיקוק של כ-460 אלף חביות נפט גולמי מדי יום, ומספק 3% מסך תצרוכת הדלק בארה"ב. מחיר הבנזין בארה"ב עלה השנה ב-46% ותרם להגברת הלחצים האינפלציוניים בארה"ב.
BP מסרה כי בפיצוץ שאירע בבית הזיקוק ובשריפה שהשתוללה אחריו נהרגו 14 בני אדם ולמעלה ממאה נפצעו. בית הזיקוק, הנמצא דרומית לעיר יוסטון, הוקם בשנת 1934 ואחראי על כ-30% מתפוקת הדלק של חברת BP בצפון אמריקה.
מחיר החוזים על הנפט הגולמי למסירה במאי עולה במסחר לאחר הסגירה בניו יורק בקרוב ל-1% למחיר של 54.24 דולר לחבית. במהלך שעות המסחר הרגילות בניו יורק צנח מחיר החוזים ב-4% למחיר של 53.81 דולר לחבית בעקבות עלייה חדה במלאי הנפט הגולמי בארה"ב.
מלאי הנפט הגולמי בארה"ב גדל בשבוע שעבר ב-4.1 מיליון חביות ל-309.3 מיליון חביות - רמתו הגבוהה ביותר מאז יולי 2002. כך מסר היום משרד האנרגיה האמריקאי. העלייה במלאי היתה יותר מכפולה מתחזיות האנליסטים לגידול של 2 מיליון חביות.
מחירי הבנזין בארה"ב לשיא של כל הזמנים
סוכנויות הידיעות
24.3.2005 / 9:01