וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המשקיע המיליארדר ג'ורג' סורוס הורשע במסחר על פי מידע פנימי

סוכנויות הידיעות

24.3.2005 / 15:41

ההרשעה התקבלה בביהמ"ש לערעורים בצרפת ואישרה את פסק הדין שהתקבל במקור ב-2002; הפסיקה מסמלת את הכתם המשפטי היחידי של סורוס בקריירת השקעות בת 40 שנה



המיליארדר ג'ורג' סורוס הורשע במסחר על פי מידע פנימי על ידי ביהמ"ש לערעורים בצרפת. בכך אושר פסק דין שהרשיע אותו ב-2002 לגבי עבירה שהתבצעה לפני 14 שנים. ביהמ"ש לערעורים פסק כי רכישתן של מניות סוסייטה ג'נרל על ידי סורוס על בסיס הידע כי הבנק מהווה יעד השתלטות היוותה הפרה של חוקי הסחר הפנימי בצרפת. סורוס לא היה נוכח בהקראת פסק הדין.



הפסיקה מסמלת את הכתם המשפטי היחידי של סורוס בקריירת השקעות בת 40 שנה. סורוס, 74, כבר אינו משקיע באופן פעיל, והפנה את תשומת ליבו לפעילות פוליטית ונדבנות. סורוס הוציא 26.5 מיליון דולר בניסיון כושל למנוע את בחירתו מחדש של הנשיא בוש לנשיאות.



"סורוס טוען לחפותו", אמר מייקל ואקון, דוברו של סורוס. "הוא יערער. הוא בטוח כי לבסוף יטוהר שמו והצדק ייצא אל האור". הערעור המתכנן ייעשה בביהמ"ש העליון בצרפת. לסורוס שתי אפשרויות ערעור, אשר אחת מהן כבר נוצלה. סורוס מתכנן גם להגיש תלונה לביהמ"ש לזכויות אדם בצרפת, בטענה כי 14 השנים שנדרשו להביא את עניינו לדין הפרו את זכותו למשפט מהיר.



סורוס העיד בחודש שעבר כי ידע שהמידע על מניות סוסיטה לא היה ידוע לציבור הרחב, אולם לדעתו לא היה מידע מסווג. הרכישה התבצעה במהלך קרב רכישה ב-1988. ב-2002, עת הורשע לראשונה, הצטווה סורוס להחזיר את 2.2 מיליון היורו שהרוויח מהעסקה. התביעה לא דרשה כל פיצויי עונשין.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully