בורסות אירופה נסגרו במגמה חיובית על רקע עליות שערים בניו יורק. לונדון עלתה ב-0.3%; פרנקפורט עלתה ב-0.6% ופאריס התחזקה ב-1.1%; מדד יורוסטוקס עלה ב-0.8%.
מדד בטחון היצרנים באיטליה ירד באופן בלתי צפוי לשיעור הנמוך ביותר מזה כשנתיים במארס. הירידה נובעת מהיחלשותו של היורו, אשר גרמה לירידה בהזמנות ובייצור. מדד בטחון היצרנים בכלכלה האיטלקית ירד ל-85 נקודות, מ-86.6 בינואר.
מניית BP, חברת הנפט הגדולה באירופה, עלתה ב-0.4% והפכה מגמת ירידה קודמת על רקע פיצוץ ושריפה שאירעו אמש בבית זיקוק של חברת BP בטקסס - בית הזיקוק השלישי בגודלו בארה"ב. בית הזיקוק אחראי על זיקוק של כ-460 אלף חביות נפט גולמי מדי יום ומספק 3% מסך תצרוכת הדלק בארה"ב.
BP מסרה כי בפיצוץ שאירע בבית הזיקוק ובשריפה שהשתוללה אחריו נהרגו 14 בני אדם ולמעלה ממאה נפצעו. בית הזיקוק, הנמצא דרומית לעיר יוסטון, הוקם בשנת 1934 ואחראי על כ-30% מתפוקת הדלק של חברת BP בצפון אמריקה.
מתחרותיה, רפסול וטוטאל פינה, עלו ב-0.4% ו-0.5% בהתאמה. של טרנספורט ירדה ב-0.5%.
פרודנשל, חברת הביטוח הבריטית, עלתה ב-4.9%. החברה דיווחה כי מארק טאקר, סמנכ"ל הכספים של HBOS, יחליף את ג'ונתן בלומר כמנכ"ל החברה. בלומר יעזוב את פרודנשל ב-5 במאי.
ג'יי סיינסבורי, רשת המרכולים השלישית בגודלה בבריטניה, הוסיפה 2.1%. סיינסבורי דיווחה על הרווח הרבעוני הגדול ביותר של החברה מזה שנה. מכירות סיינסבורי עלו ב-1.7% ברבעון שנסתיים ב-26 במארס.
מגזר המכוניות באירופה רשם עליות. מניית BMW עלתה ב-0.2%. מניית דיימלר קרייזלר עלתה ב-1.3%. מניית רנו עלתה ב-2.2%.
מניית הבנק הבריטי המקוון EGG עלתה ב-6.8%.
אירופה: פרנקפורט עלתה ב-0.6% ופאריס התחזקה ב-1.1%; פרודנשל עלתה ב-4.9%
רונן סרברניק
24.3.2005 / 20:54