"שעון הקיץ יחסוך למשק כ-60 מיליון שקל, כתוצאה מחיסכון בעלויות הייצור (חשמל) ועלייה בפריון העבודה במשק וגידול במכירות בשעות האור", כך אמרה היום ישראלה מני, מנהלת אגף הכלכלה באיגוד לשכות המסחר, לקראת המעבר לשעון הקיץ ב-1 באפריל.
לדברי מני, גם המשך ההתאוששות המשקית בשנה זו יגדיל את תרומתו של שעון הקיץ למשק. "שעון הקיץ, שצפוי השנה להחיל כ-130 ימי עבודה (לא כולל סופ"ש וחגים), נתפס ע"י מרבית האוכלוסייה כמדד לשיפור איכות החיים, בעיקר במובנים של הארכת שעות הפנאי ונוחות גדולה יותר בקנייה בשעות אור".
מניתוח אגף הכלכלה באיגוד, על בסיס נתוני הלמ"ס, עולה כי מספר שעות העבודה לשבוע במגזר העסקי נאמד בכ-55 מיליון שעות עבודה, כאשר הפדיון לשבוע נאמד בכ-17 מיליארד שקל. על פי הערכות, כל שעת אור נוספת הביאה בעבר במשך כל תקופת שעון הקיץ לתוספת פדיון ממוצעת של כ-350 אלף שקל ליום.
על פי הניתוח, שעות האור הנוספות הביאו להגדלת התפוקה והפריון של העובדים, ולחיסכון בעלויות עקב שימוש נמוך יותר באנרגיה, בעיקר לצורכי תאורה. החיסכון בעלויות נאמד בכ-15 מיליון שקל.
לשכות המסחר: המעבר לשעון הקיץ יחסוך למשק כ-60 מיליון שקל
TheMarker
28.3.2005 / 9:45