רעש אדמה בעוצמה של 8.5 בסולם ריכטר היכה באוקיינוס, סמוך לחופי אינדונזיה - כך מסר השירות הסיסמוגרפי של יפאן. עוצמת הרעש מתקרבת לרעש בדצמבר, בעוצמה של 9.0 בסולם ריכטר, שגרם למותם של כרבע מיליון איש, והותיר כ-1.5 מיליון חסרי בית. גם מוקד הרעש קרוב למוקד הרעש הקודם. עם זאת, לא כל רעידות האדמה גורמות לצונאמי.
המרכז להתרעה מפני צונאמי מזהיר מפני גלי ענק הרסניים ביותר שישטפו את חופי אינדונזיה. המרכז קרא לשלטונות לפנות מיד את התושבים מאזורי החוף באינדונזיה, מחשש שיוצפו. גם המרכז למחקר גיאולוגי בארה"ב והרשויות ביפאן הביעו חשש מפני צונאמי.
לפני כשבוע וחצי קבעו מדענים שניתחו נתונים מאסון הצונאמי בדצמבר, כי יש סיכוי לרעש הרסני נוסף באזור בחודשים הקרובים.ואולם רעש האדמה היום חזק מזה שצפו המדענים: אלו חזו רעש בעוצמה של עד 7.5 בסולם ריכטר.
התרעה על צונאמי נוסף בדרום מזרח אסיה
סוכנויות הידיעות
28.3.2005 / 21:25