וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אגודת הקו אופ מבקשת לאשר מכירת איקאה לברונפמן תמורת 164 מיליון שקל

אמיר הלמר

29.3.2005 / 15:44

לפי הנטען בבקשת האגודה, מדובר במחיר הגבוה ב-30% מהערכת השווי שביצע משרד רואי החשבון PWC



אמיר הלמר וסיוון קלינגבייל



הוועד הממונה של אגודת הקו אופ פנה היום לביהמ"ש המחוזי בתל אביב, בבקשה לאשר לו למכור את אחזקות האגודה באיקאה ישראל (75%) לאיש העסקים מתיו ברונפמן, תמורת 164 מיליון שקל.

לפי הנטען בבקשת האגודה באמצעות עוה"ד ליפא מאיר וחנן פרידמן, מדובר במחיר הגבוה ב-30% מהערכת השווי שביצע משרד רואי החשבון PWC לפיה שווי זיכיון איקאה ישראל (שאמור לפוג ב-2010) 120-133 מיליון שקל.



עוד נטען בבקשה כי לפי אותה הערכת שווי - במידה והיה הזיכיון מוערך ב-5 שנים נוספות, דבר שאיקאה העולמית סירבה לעשות, שוויו היה בין 166-184 מיליון שקל.



לאור המחיר ולאור הודעת איקאה העולמית לאגודה כי ברונפמן הוא המועמד הבלעדי שלה לרכישת הזיכיון בישראל, ואין בכוונתה לאשר מועמד אחר, מבקשת האגודה מביהמ"ש לאשר את המכירה לברונפמן ללא הליכי מכרז.



במידה וביהמ"ש יאשר את מכירת הזיכיון לברונפמן ניתן להעריך כי בתוך חודשים ספורים לאחר שתסיים את הליכי מכירת נכסי הנדל"ן האחרונים שלה בדיזינגוף סנטר (ששווים מוערך בכ-100 מיליון שקל), תסיים האגודה גם את הליכי חלוקת הכספים לבעלי המניות. בסיכומו של דבר, על פי ההערכות, יגיע הסכום שישולם עבור פדיון כל מניה לכ-60-55 אלף שקל.


טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully