וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

וול סטריט: ג'קדה מזנקת ב-34%

אפרת נוימן

30.3.2005 / 23:03

ג'קדה תספק פתרונות תוכנה לענקית סלולר מאירופה. רובוגרופ עולה ב-21% בתגובה לגידול בהכנסות


בבורסות שבוול סטריט נפתח יום המסחר בעליות שערים, כשברקע ירידה במחירי הנפט ונתוני צמיחה נמוכים במעט מהציפיות. מדד נאסד"ק עולה ב-0.5% לאחר שנפל אתמול לשפל של חמישה חודשים. מדד דאו ג'ונס מוסיף 0.4% לאחר שירד אמש לשפל של חודשיים. במהלך המשחר יפורסמו גם נתונים השבועיים על מלאי הנפט בארה"ב.

בקרב המניות הישראליות נסחרת טבע בירידה של 1.4% ל-30.1 דולר, כשברקע החלטת בית משפט בארה"ב מאמש, להוציא צו מניעה זמני האוסר עליה ועל חברת התרופות ההודית Ranbaxy, לשווק גרסה גנרית לתרופת האקופריל (Accupril) של פייזר. התרופה המיועדת לטיפול ביתר לחץ דם. טבע מסרה הבוקר כי בכוונתה לערער על ההחלטה, אולם עד אז תופסק מכירתה. עם זאת הדגישה טבע, כי אינה משנה את תחזיותיה לשנת 2005 כפי שניתנו בעת פרסום תוצאות הרבעון הרביעי.

במקביל, דיווחה טבע, כי קיבלה אישור מותנה מה-FDA לשווק בארה"ב גרסה גנרית לזריקת ה-Sandostatin של נוברטיס בשני מינונים. הזריקה מיועדת לטיפול בגדילה מוגברת של עצמות ורקמות ובגידולים סרטניים, והיקף המכירות השנתיות שלה מסתכם בכ-150 מיליון דולר.

ג'קדה סיפקה חדשות חיוביות, כאשר הודיעה על חתימת הסכם עם אחת מענקיות הסלולר האירופיות בהיקף של כמה מיליוני דולרים. במסגרת ההסכם, תספק ג'קדה רשיונות לשימוש במוצר הדגל שלה, Jacada fusion, עבור כל מוקדי שירות הלקוחות שמפעילה חברת הסלולר באותה מדינה. את ההכנסות מהעסקה תקבל ג'קדה במשך מספר רבעונים, החל מהרבעון השני של 2005. מניית ג'קדה מגיבה בזינוק של 33.7% ל-2.7 דולרים.

ה-Jacada Fusion מיועד לפשט את תהליך שימור הלקוחות ובכך לייעל את עבודת המוקדנים במוקדי השירות. לדברי גדעון (גידי) הולנדר, מנכ"ל ג'קדה, הביא הפתרון שלהם לירידה של 50% בזמן הטיפול בלקוח. את 2004 סיימה ג'קדה בהפסד של 5.6 מיליון דולר, תחת הכנסות של 19.8 מיליון דולר - כך שלחוזה משמעות רבת היקף לחברה.

חדשות טובות היו גם לאמדוקס , אשר הודיעה על חוזה חדש בפינלנד, שהיקפו מוערך בשוק בכמה עשרות מיליוני דולרים. במסגרת החוזה, תספק אמדוקס לחברת התקשורת הפינית Elisa את חבילת האמדוקס 6, הכוללת בתוכה את מערכת החיוב, את המערכת לניהול קשרי לקוחות, וכן מספר שירותים נלווים. מניית אמדוקס עולה ב-0.7% ל-28 דולר.

רובוגרופ דיווחה כי הכנסותיה ברבעון הרביעי גדלו בכ-80% לעומת הרבעון המקביל והסתכמו ב-20.1 מיליון שקל. ההפסד הנקי צומצם ב-79% ל-1.3 מיליון שקל. מניית רובוגרופ מגיבה בזינוק של 21.2% למחיר של 80 סנט. מניית בקווב נהנית בפתיחה מעלייה נאה של 9.6%. מנגד, מאבדת טי.טי.איי כ-10% מערכה.

בגזרה המקרו כלכלית, פורסם עוד לפני הפתיחה כי התוצר המקומי הגולמי בארה"ב צמח ברבעון האחרון של 2004 בשיעור של 3.8%, בהתאם לנתונים המוקדמים שפורסמו לאחרונה. בוול סטריט ציפו לצמיחה גובהה מעט יותר בשיעור של 4%.

במהלך יום המסחר יפורסמו גם הנתונים השבועיים על מצבם של מלאי הנפט בארה"ב. על רקע הפיצוץ שנרשם לפני שבוע בבית הזיקוק בטקסס, ימתינו המשקיעים בדריכות לנתונים. כעת יורד מחירה של חבית נפט ב-30 סנט, ל-53.93 דולר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully