"השווי התפעולי של אלישרא נמוך מ-20 מיליון דולר. הניסיון של כור למכור אותה לתדיראן קשר לפי שווי חברה של 200 מיליון דולר מנותק מהמציאות", כך אומר היום רו"ח עודד נגר, נציג בעלי מניות המיעוט בתדיראן קשר.
לדבריו, התוצאות העסקיות שפירסמה היום אלישרא מוכיחות כי שווייה נמוך לא רק מהמחיר אותו מבקשת כור בעבורה, אלא אף נמוך מהמחיר שבו מוכן מיקי פדרמן - הבעלים של אלביט - לרכוש אותה.
במסגרת השלב השני של המיזוג הבטחוני הענק בין אלביט לתדיראן, תדיראן קשר אמורה לרכוש את חלקה של כור באלישרא (70%), לפי שווי של כ-200 מיליון דולר לפחות. לאחרונה התפטרו יונתן קולבר וחזי חרמוני מדירקטוריון תדיראן קשר, שלטענת בעלי מניות המיעוט, את קופתה רוצים כעת "לשדוד". חזי חרמוני עצמו, מנכ"ל תדיראן, צוטט בהתייחסות לעסקת אלישרא כאומר שהיא אינה לטובת תדיראן.
בעלי מניות המיעוט דורשים למנות למעריך שווי מטעמם את פרופסור אמיר ברנע, במקביל להערכת השווי של יורם עדן ואריה עובדיה. אלישרא דיווחה היום על ירידה של 7% במכירותיה הרבעוניות לרמה של 66.6 מיליון דולר. הרווח הנקי לרבעון היה 900 אלף דולר בלבד.
מכירות החברה לשנה כולה ירדו ב-7% לרמה של 260 מיליון דולר והרווח הנקי השנתי הסתכם ב-1.8 מיליון דולר בלבד.
נציג בעלי מניות המיעוט בתדיראן קשר: "שווי אלישרא נמוך מ-20 מ' ד'; הנסיון למכור אותה ב-200 מנותק מהמציאות"
עומר שרביט
30.3.2005 / 16:15