וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ירידות בבורסות וול סטריט על רקע העלייה במחירי הנפט; ביוג'ן איידק נופלת ב-9.3%

מיכל רמתי

31.3.2005 / 16:58

במגזר האג"ח הממשלתיות האמריקאיות נרשמות עליות; התשואה על האג"ח הממשלתיות ל-10 שנים יורדת ב-0.09% ל-4.513%



במדדים בארה"ב נרשמות ירידות על רקע עליית מחירי הנפט ועל רקע נתוני הצריכה הפרטית שהתפרסמו היום. מדד הנאסד"ק (^IXIC) יורד ב-0.1%; מדד הדאו ג'ונס (סימול ^DJI) יורד ב-0.2%; מדד מוליכים למחצה (סימול ^SOXX) יורד ב-0.2%. במגזר האג"ח הממשלתיות האמריקאיות נרשמות עליות. התשואה על האג"ח הממשלתיות ל-10 שנים יורדת ב-0.09% לשיעור של 4.513%.



תביעות האבטלה השבועיות בארה"ב עלו ב-20 אלף ל-350 אלף בשבוע שעבר, כך דיווח היום משרד העבודה. תחזיות האנליסטים היו לירידה של 20 אלף במספר תביעות האבטלה החדשות. מספר תביעות האבטלה הקיימות ירד ב-66 אלף ל-2.6 מיליון.



הצריכה הפרטית בארה"ב צמחה ב-0.5% בפברואר, בעוד ההכנסה הפרטית צמחה ב-0.3% - פחות מתחזיות האנליסטים לצמיחה של 0.6% בצריכה ושל 0.4% בהכנסה, כך לפי משרד המסחר האמריקאי. מדד המחירים המבוסס על הצריכה הפרטית, לא כולל מחירי המזון והאנרגיה - מדד המועדף על יו"ר הבנק הפדרלי אלן גרינספאן - עלה ב-0.2% בפברואר, לאחר עלייה של 0.3% בינואר.



החוזים על הנפט מסוג Light Crude (טקסס מתוק), למסירה במאי, נסחרים בעלייה של 1.08 דולר, או 1.8% ובמחיר 55.07 דולר לחבית. העלייה הגיעה לאחר שבנק ההשקעות גולדמן סאקס העלה את תחזיותיו למחיר הנפט לטווח של 105-50 דולר לחבית, לעומת תחזית קודמת לטווח של 80-50 דולר לחבית.



מניית ביוג'ן איידק (סימול BIIC) יורדת ב-9.3%, לאחר שאתמול דיווחו ביוג'ן איידק ואלאן האירית, על חולה נוסף שנפטר כתוצאה מהשימוש בטיסברי, התרופה שלהן לטרשת נפוצה. בסך הכל התגלו עד עתה 3 מקרים בהם נרשמו תופעות לוואי קשות בשל השימוש בטיסברי, כששני חולים אף נפטרו כתוצאה מסיבוך בשל הטיפול בתרופה. לאחר מקרה המוות הראשון הורדה הטיסברי מהמדפים, והיום עם פרסום מקרה המוות השני, יורד הסיכוי שהתרופה תחזור למדפים.



ענקית הביטוח AIG (סימול AIG) יורדת ב-1.2%, לאחר שאתמול הודתה ברכישת ביטוח משנה מחברות קש שהפעילה באיי ברמודה. כמו כן הודתה כי עסקאותיה עם ברקשייר האתאווי (סימול BRK-A), אשר נרשמו כעסקות ביטוח, היו צריכות להירשם כהלוואות. AIG תדחה פרסום דו"חותיה השנתיים על מנת להשלים חקירה מקיפה של ספריה ודו"חותיה. מקורות יודעי דבר אמרו היום כי וורן באפט, המשקיע האגדי, ידע על העסקה עם AIG.



בנפרד, דווח היום כי חטיבה של ברקשייר התאוויי חשפה עסקת ביטוח מפוקפקת שביצעה עם חברת הביטוח האוסטרלית הכושלת HIH - כך מדווח ה"וול סטריט ג'ורנל". גורמים יודעי דבר מוסרים כי העסקה נוהלה באופן אישי על ידי אג'יט ג'אין, המקורב ביותר לוורן באפט. משמעות הדבר היא כי יש סיכוי גדול יותר שבאפט, בשל קרבתו לג'אין, הכיר את פרטי העסקה והיה מודע להשלכותיה.



ג'נרל מוטורס (סימול GM), יצרנית המכוניות הגדולה בעולם, מינתה את ראש החטיבה הבריטית שלה - קווין וייל, לעמוד בראש פעילותה בסין, במקום פיל מורטאו שהתפטר. מניית GM יורדת ב-1.5%.



ענקית המשכנתאות פרדי מק (סימול FRE) עולה ב-2.2% לאחר שדיווחה כי רשמה ירידה של 41% ברווח הנקי ב-2004 לסכום של 2.83 מיליארד דולר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully