וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מחיר הנפט הגולמי מוסיף לעלות ונסחר ברמת 55.65 דולר לחבית; גבוה ב-62% לעומת התקופה המקבילה

רונן סרברניק

1.4.2005 / 9:57

מחיר הבנזין עלה אתמול ב-3.7% בניו יורק לרמה של 1.6549 דולר לגאלון, מחירו הגבוה ביותר מאז 1984; גולדמן סאקס צפה אתמול כי מחיר הנפט הגולמי יגיע לרמה של 105 דולר לחבית



מחיר הנפט הגולמי נסחר מעל לרמת 55 דולר לחבית זה היום השני ברציפות. זאת, על רקע חששות בנוגע לעלייה בביקוש לבנזין שעלולה לגבור על קצב מילוי המלאים, ולאחר שבנק גולדמן סאקס צפה כי מחיר הנפט הגולמי יגיע לרמה של 105 דולר לחבית.



מחיר הנפט הגולמי עולה ב-0.3% לרמה של 55.56 דולר לחבית. אתמול עלה החוזה העתידי על נפט גולמי לחודש מאי ב-1.41 דולר, 2.6%, לרמה של 55.40 דולר לחבית.



משרד האנרגיה של ארה"ב דיווח ביום רביעי על גידול של 5.4 מיליון חביות במלאי הנפט הגולמי בשבוע שהסתיים ב-25 במארס. אולם המשרד דיווח גם על ירידה של 2.9 מיליון חביות במלאי הבנזין ועל ירידה של 1.1 מיליון חביות במלאי הנפט המזוקק. כמו כן, דיווח משרד האנרגיה כי בתי הזיקוק בארה"ב פועלים בתפוקה של 91.1%, לעומת תפוקה של 90.2% בשבוע הקודם.



מחיר הבנזין עלה אתמול ב-3.7% בניו יורק לרמה של 1.6549 דולר לגאלון, מחיר הסגירה הגבוה ביותר מאז החל המסחר בבנזין בניו יורק ב-1984.



מחיר הנפט הגולמי הגיע לשיא של 57.60 דולר לחבית ב-17 במארס, המחיר הגבוה ביותר מאז החל המסחר בניו יורק ב-1983. מחיר הנפט הגולמי השלים עלייה של 62% לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully