בורסות וול סטריט פתחו את רבעון הכספים השני של השנה במגמה חיובית, לאחר שנתוני תעסוקה חלשים מהצפוי שפורסמו היום הרגיעו את חששות השווקים מפני העלאה אגרסיווית של הריבית על ידי הבנק הפדרלי בארה"ב. מדד נאסד"ק עולה ב-0.5%; מדד מניות הבלו צ'יפ מוסיף 0.4%. שוק האג"ח הממשלתיות האמריקאיות רושם עליות חדות, והתשואה על האג"ח ל-10 שנים יורדת ב-0.057% לרמה של 4.439%. מתחילת השבוע ירדה התשואה על אג"ח אלו ב-0.15% - הירידה השבועית החדה ביותר מאז אוגוסט 2004.
שוק העבודה בארה"ב צמח בחודש מארס בשיעור נמוך במחצית מהתחזיות, לפי דו"ח התעסוקה שפירסם היום משרד העבודה האמריקאי. כלכלת ארה"ב הוסיפה 110 אלף משרות חדשות בחודש מארס - הצמיחה הנמוכה ביותר מזה שמונה חודשים והרבה מתחת לתחזיות הכלכלנים לתוספת של 221 אלף משרות. עם זאת, שיעור האבטלה ירד בחודש שעבר לרמה של 5.2%, לאחר שקפץ בפברואר לרמה של 5.4%. כלכלנים צפו כי שיעור האבטלה ירשום ירידה מתונה יותר לרמה של 5.3%. בינואר עמד שיעור האבטלה על 5.2%.
מחירי הנפט הגולמי ממשיכים לעלות גם היום, והחוזים על הנפט הגולמי למסירה במאי נסחרים במחיר של 55.78 דולר לחבית, עלייה של 38 סנט, בבורסת הסחורות של ניו יורק. אנליסטים בבנק ההשקעות גולדמן סאקס אמרו בדו"ח שפורסם אתמול כי מחירי הנפט עשויים לזנק לרמה של 105 דולר לחבית.
אינטל (סימול INTC), יצרנית השבבים הגדולה בעולם, נענתה לדרישת נציבות הסחר ההוגן (FTC) של יפאן לחדול מהפרת חוקי ההגבלים העסקיים של המדינה. לטענת רשויות הרגולציה המקומיות, דיכאה החטיבה היפאנית של אינטל את התחרות בשוק המיקרו מעבדים, באמצעות הענקת החזרים לחמש יצרנית מחשבים אישיים יפאניות, אשר הסכימו בתמורה לא לרכוש או לחילופין להגביל את רכישת השבבים מתוצרת המתחרות, ובמיוחד איי.אם.דיי (סימול AMD) וטרנסמטה (סימול TMTA). מניית אינטל עולה ב-0.8%; מניית AMD עולה ב-1.2%; מניית טרנסמטה קופצת ב-15%.
גוגל (סימול GOOG), מפעילת מנוע החיפוש הפופולרי ביותר באינטרנט, אשר פתחה בשנה שעברה במלחמת אחסון חינם בדואר אלקטרוני עם השקת שירות האי מייל Gmail, הודיעה על הכפלת נפח האחסון הניתן בחינם - ל-2 גיגבייט, זמן קצר לאחר שמתחרתה יאהו (סימול YHOO) השיקה שירות דואר אלקטרוני הכולל אחסון חינם של גיגבייט אחד - נפח האחסון המקורי שהציעה גוגל למשתשמים. מניית גוגל מוסיפה 0.6%; מניית יאהו עולה ב-1.4%.
עוד במגזר הטכנולוגיה, בולטת מניית חברת רד האט (סימול RHAT), המייצרת תוכנות המבוססות על מערכת ההפעלה לינוקס, אשר דיווחה על רווח נקי של 11.8 מיליון דולר, או 6 סנט למניה, ברבעון הכספים שהסתיים בסוף פברואר. זאת, לעומת רווח של 4.8 מיליון דולר, או 3 סנט למניה, בתקופה המקבילה בשנה הקודמת. הכנסות החברה זינקו ב-57% לעומת הרבעון המקביל, ל-57.5 מיליון דולר. החברה גם הודיעה על קנייה חוזרת של מניות בהיקף של 250 מיליון דולר. מניית רד האט עולה ב-7%.
עליות נרשמות במגזר הפיננסים. סיטיגרופ (סימול C), חברת השירותים הפיננסים הגדולה בעולם, עולה ב-1.3%. מורגן סטנלי (סימול MWD) מוסיפה 0.7%.
מניית חברת הביוטכנולוגיה האמריקאית ביוג'ן איידק (סימול BIIB) ממשיכה להידרדר. לאחר שנפלה אמש ב-10%, מאבדת היום המניה 0.3%, לאחר שביטלה את תחזית הרווח שלה לשנת 2005, אשר עמדה על טווח של 1.60 דולר למניה, עד למעט יותר מ-1.70 דולר למניה. תחזית האנליסטים צופה רווח שנתי של 1.60 דולר למניה. אתמול דיווחו ביוג'ן איידק ואלאן האירית על חולה נוסף שנפטר כתוצאה מהשימוש בטיסברי, התרופה שלהן לטרשת נפוצה. בסך הכל התגלו עד עתה 3 מקרים בהם נרשמו תופעות לוואי קשות בשל השימוש בטיסברי, כששני חולים אף נפטרו כתוצאה מסיבוך בשל הטיפול בתרופה. לאחר מקרה המוות הראשון הורדה הטיסברי מהמדפים, והיום עם פרסום מקרה המוות השני, יורד הסיכוי שהתרופה תחזור למדפים.
מניית יצרנית אקדחי ההלם טייסר (סימול TASR) צונחת ב-10.5%, לאחר שהזהירה כי הכנסותיה הרבעון הראשון צפויות להיחתך במחצית לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת, בעקבות ירידה בהזמנות על רקע טענות בדבר בעיות בטיחות של אקדחיה. טייסר צופה כעת הכנסות של כ-10 מיליון דולר ברבעון הראשון, לעומת תחזית האנליסטים להכנסות של 13.6 מילון דולר.
מניית בסט ביי (סימול BBY), רשת חנויות מוצרי האלקטרוניקה הגדולה בארה"ב, יורדת ב-2.9% לאחר שהחברה סיפקה תחזית רווח לרבעון הכספים הנוכחי ולשנה כולה שהיתה נמוכה מתחזיות האנליסטים. בסט ביי צופה רווח מפעילות מתמשכת של 27 - 32 סנט למניה ברבעון הכספים הנוכחי של החברה המסתיים בסוף מאי - מתחת לתחזיות האנליסטים לרווח של 38 סנט למניה. לשנת הכספים כולה צופה החברה רווח מפעילות מתמשכת של 2.95 - 3.10 דולר למניה, לעומת תחזית האנליסטים לרווח של 3.31 דולר למניה.
בעקבות נתוני התעסוקה המאכזבים: שוק האג"ח הממשלתיות בארה"ב בדרכו לעלייה השבועית החדה מאז אוגוסט
TheMarker
1.4.2005 / 18:08