וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חשד: ארגון פשיעה אלים הלבין מאות מיליוני שקלים

צחר רותם

4.4.2005 / 8:17

32 חשודים נעצרו בפשיטה על עשרות דירות ועסקים הקשורים לארגון; בפשיטה השתתפו 400 שוטרי מג"ב ויס"מ; הארגון ניסה למנות מקורביו לתפקידים במגזר הציבורי



24 בני אדם נעצרו הבוקר בפשיטה של המשטרה על דירות ועסקים הקשורים לארגון פשיעה, שעל פי החשד עסק בהלבנת הון בהיקף של מאות מיליוני שקלים תוך שימוש באלימות קשה. מהמשטרה נמסר כי חברי הארגון חשודים גם שניסו למנות מקורבים לארגון לתפקידים בכירים במגזר הציבורי.



על פי החשדות, ארגון הפשיעה עסק בהלבנת הון באמצעות הפצת חשבונות פיקטיוויים במאות מיליוני שקלים, ובניכיון המחאות והלוואות בשוק האפור תוך נקיטת אלימות קשה נגד החייבים. לדברי המשטרה, חברי הארגון נקטו איומים נגד בכירים במגזר הציבורי בניסיון למנות מקורבים לארגון לתפקידים בכירים. לחברי הארגון מיוחסים ביצוע ירי, הצתות, והנחת מטענים.



הפשיטה, שבה השתתפו כ-400 שוטרי יס"מ ומג"ב וחוקרי רשות המסים, נעשתה בתום חקירה שנמשכה כשנה וחצי, שלדברי המשטרה חשפה ארגון פשיעה אלים במיוחד שפעל בשנים האחרונות ברחבי הארץ. בחקירה השתתפו גם רשות המסים, המוסד לביטוח לאומי, הרשות לאיסור על הלבנת הון ורשויות נוספות.



אחד החשודים שנעצרו הלילה הוא האדם העומד בראש הארגון תושב יישוב ערבי באזור המרכז. כמו כן עוכבו לחקירה שמונה בני אדם נוספים. בפשיטה הבוקר נתפסו שש מכוניות, כספת, מחשבים, סכומי כסף גדולים ומסמכים רבים הקושרים את העצורים לחשדות. לדברי המשטרה, בארגון חברים אזרחים יהודים וערבים.



הפשיטה הבוקר נערכה בפיקודו של מפקד מרחב השרון, תת ניצב מנשה ארביב. כעת נחקרים החשודים על ידי המשטרה, ולקראת הצהריים הם צפויים לבוא לדיון בהארכת המעצר, אז גם יחשפו פרטיהם.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully