בורסות וול סטריט נסגרו בעליות: מניות האינטרנט הובילו את העליות במגזר הטכנולוגיה, ומדד נאסד"ק עלה ב-0.4%. מדד דאו ג'ונס עלה בשיעור דומה על רקע עליות במגזר התרופות שנרשמו בעקבות הודעת פייזר כי תבצע תוכנית לארגון מחדש. שוק האג"ח הממשלתיות האמריקאיות נסגר בירידות, והתשואה על האג"ח ל-10 שנים עלתה ב-0.014% ל-4.47%.
נגיד הבנק הפדרלי בארה"ב, אלן גרינספאן, רמז היום כי אינו מודאג במיוחד מעליית מחירי הנפט הגולמי, והעריך כי הנסיקה שנרשמה לאחרונה במחירים אינה צפויה להימשך לאורך זמן.
גריסנפאן ציין בדבריו כי מחירי החוזים על הנפט למסירה בקיץ עולים על מחירי הספוט. "הדבר עשוי לתמוך בהגדלת מלאי הנפט הגולמי", אמר. "במידה שמצב זה יימשך, נתונים טכניים אלה של השוק עשויים לעודד הגדלה מספקת של המלאי שתרגיע את בהלת המחירים הנוכחית", הוסיף.
החוזים על הנפט הגולמי למסירה במאי נסגרו בתום יום מסחר תנודתי בירידה של 1.7%, או 97 סנט, למחיר של 56.04 דולר לחבית בבורסת הסחורות של ניו יורק.
פייזר (סימול PFE), יצרנית התרופות הגדולה בעולם, הובילה את המגמה החיובית במניות המגזר לאחר שהודיעה על יישום תוכנית ארגון מחדש שבאמצעותה מקווה החברה לצמצם את הוצאותיה השנתיות בסכום של 4 מיליארד דולר עד שנת 2008. ענקית התרופות מסרה כי צפויה השנה נפילה של 25% ברווח הנקי שלה על רקע פקיעת פטנטים של תרופות שאחראיות לכשליש ממכירותיה ונפילה במכירות של כמה תרופות עקב בעיות בטיחות. עם זאת, צופה פייזר לרשום צמיחה דו-ספרתית בשנת 2006. מניית פייזר עלתה ב-3.8%. אלי לילי (סימול LLY) הוסיפה 3.7%.
גוגל (סימול GOOG), מפעילת מנוע החיפוש הפופולרי ביותר באינטרנט, הובילה את העליות במגזר האינטרנט לאחר שבית ההשקעות ליהמן ברדרס העלה את דירוגה מ"תשואת שוק" ל"תשואת יתר". גוגל גם חשפה שירות חדש ללא תשלום, שיאפשר למשתמשים למצוא בית או עסק במפה, לקרב את התמונה ולהתמקד בה באמצעות תמונות לוויין. מניית גוגל עלתה ב-1.7%. מתחרתה יאהו (סימול YHOO) עלתה ב-0.2%.
הקמעונאית המקוונת אמזון (סימול AMZN) הודיעה כי רכשה את החברה בבעלות פרטית BookSurge, המחזיקה בקטלוג ספרים הניתנים להדפסה לפי דרישה. תנאי העסקה לא פורסמו. אמזון אמרה כי העסקה תאפשר לה למכור הרבה יותר כותרים הפונים לקהלי יעד מאשר לציבור הרחב, כמו כותרים בשפות זרות וספרי אומנות מתמחים. BookSurge, הממוקמת בדרום קרוליינה, הוקמה בשנת 2000. מניית אמזון עלתה ב-0.8%.
נאפסטר (סימול NAPS), ספקית שירות המוסיקה המקוון, העלתה את תחזית ההכנסות שלה בפעם השנייה בחודש האחרון הודות לגידול חד במספר המנויים ומכירות קבצי מוסיקה גדולות מהצפוי. המניה זינקה ביותר מ-8%.
נאפסטר דיווחה על 410 אלף מנויים בסוף הרבעון הרביעי - עלייה רבעונית של 143 אלף ועלייה של יותר מ-53% לעומת התקופה המקבילה בשנה הקודמת. החברה צופה עתה הכנסות בטווח של 17.5-16.5 מיליון דולר ברבעון שהסתיים ב-31 במארס, לעומת תחזית קודמת להכנסות של כ-15 מיליון דולר, ולעומת תחזית האנליסטים להכנסות של כ-14.6 מיליון דולר.
סוכנות דירוג האשראי מודי'ס הורידה היום את דירוג האשראי של ענקית הרכב ג'נרל מוטורס (סימול GM) לדרגת ההשקעה הנמוכה ביותר - Baa3. כמו כן, מסרה מודי'ס כי היא שוקלת גם אפשרות להוריד את דירוג החוב של יצרנית כלי הרכב השנייה בגודלה בארה"ב, פורד (סימול F). מניית GM נסגרה ללא שינוי; מניית פורד הוסיפה 0.2%.
סייפוויי (סימול SWY), רשת המרכולים השלישית בגודלה בארה"ב, רשמה ברבעון הראשון של השנה זינוק של 12% במכירות - החד ביותר זה למעלה משלוש שנים - ל-8.6 מיליארד דולר. החברה ייחסה את השיפור בשורה העליונה לשיפור בשירות הלקוחות שלה ולהתמקדות במזון טרי. המניה עלתה ב-3.9%.
AIG (סימול AIG) נסגרה היום בירידה קלה לאחר שזינקה בכ-4% אתמול בעקבות דברי התובע הכללי של מדינת ניו יורק, אליוט ספיצר, לפיהם חברת הביטוח הגדולה בעולם משתפת פעולה עם חקירת הרשויות בארה"ב נגדה סביב חשדות כי ניפחה את הכנסותיה, וכי ניתן יהיה ליישב מחוץ לבית המשפט את התביעה נגדה. מניית AIG ירדה ב-0.6%.
דירקטוריון בנק ההשקעות האמריקאי מורגן סטנלי (סימול MWD) החליט אתמול לבצע ספין אוף של חטיבת כרטיסי האשראי, דיסקבר, על רקע דרישות מצד בכירים לשעבר של הבנק ובעלי מניות כי המנכ"ל פיליפ פרסל יתפטר. עם זאת, הורדת המלצה של ליהמן ברדרס למניית מורגן, מדרגת "משקל יתר" ל"משקל שוק, גרמה למניה לאבד 3.3%.
מניות האינטרנט הובילו העליות במגזר הטכנולוגיה; פייזר עלתה ב-4% בעקבות תוכנית ארגון מחדש
TheMarker
5.4.2005 / 23:09