ח. מר , ספקית תשתיות ופתרונות תקשורת, מוסיפה לקבל הזמנות מדרום אמריקה. החברה הודיעה היום על הזמנה מברזיל לתכנון ולהתקנה של אתרי תקשורת סלולארית בהיקף של 6 מיליון דולר. החברה מעריכה כי ההזמנה תבוצע במהלך הרבעונים השני והשלישי של 2005.
פעילותה של החברה בתחום תשתיות התקשורת הסלולרית בברזיל נחלצה במחצית השנייה של 2004 ממשבר מתמשך, לאחר שנקטה באזור זה צעדי התייעלות. מריאן כהן, מנכ"ל ח.מר, מציין כי הנוכחות החזקה של החברה בברזיל עשויה להוביל בתקופה הקרובה לזכייה בהזמנות נוספות. "הצמיחה יחד עם תהליכי ההתייעלות תמשיך ותשפר את שולי הרווח בתחום תשתיות התקשורת בברזיל", מעריך כהן.
"שוק תשתיות התקשורת האלחוטיות צפוי להציע עד סוף העשור הזדמנויות עסקיות חשובות, בהיקף עולמי רב-שנתי מצטבר של כ-150 מיליארד דולר, ובהתאם, כחברה מובילה בטריטוריות נבחרות, היעדים שלנו ל-2005 ול-2006 שאפתניים מאוד", מציין כהן.
ח. מר זכתה בחודשים האחרונים במספר חוזים נוספים לתשתיות תקשורת, והגדול שבהם הוא חוזה בהיקף של 60-55 מיליון דולר במקסיקו. לפני כחצי שנה קיבלה החברה הזמנה מברזיל בסדר גודל דומה לאספקה תוך שישה חודשים.
הכנסות ח.מר בשנת 2004 בתחום תשתיות התקשורת האלחוטיות הוכפלו ל-312 מיליון שקל והיוו 54% מהכנסות כוללות של 578 מליון שקל. הרווח הנקי של החברה עלה ב-36% ל-31 מיליון שקל.
מניית ח.מר עלתה ב-34% מתחילת השנה לשווי של 500 מיליון שקל. שוויו של הנתח של חיים מר בחברה מסתכם בכ-210 מיליון שקל.
ח.מר זכתה בחוזה של 6 מיליון דולר להקמת תשתיות סלולריות בברזיל
נתן שבע
6.4.2005 / 13:33